avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... factura neplatita chiriasi
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

factura neplatita chiriasi

Buna ziua
am urmatoarea problema pe care nu stiu cum s o abordez mai departe :
- am avut inchiriata unei firme straine ( CEZ ) o vila , ca locuinta de servici;
- contractul a expirat, chiriasii au plecat , am receptionat vila , am semnat procesul verbal de receptie ;
- dupa citeva saptamani, le am inapoiat si garantia ;
- dupa ce le am inapoiat garantia, am primit factura de la gaze .. 2800 roni .... conforma cu indexul contorului de gaze din procesul verbal de receptie

am incercat s a iau legatura cu fostii chiriasi care acum nu mia raspund la telefoane, mailuri etc ....

care ar fi modalitatea legala prin care as putea sa i fac sa plateasca ?

multumesc
invitatie la conciliere prin scrisoare recomandata pe adresa firmei prin care-i notificati in legatura cu factura de gaze pe care o atasati in copie certificata care trebuie platita in termen de " x zile " , daca nu se conformeaza, ii dati in jdecata cu obligatia de a face ..presupunand ca mai aveti contractul de inchiriere (in baza dispoz contractuale )
In primul rand ii convocati printr-o recomandata la o conciliere, iar apoi daca nu dau curs acestei invitatii, puteti sa-i actionati in instanta pe baza prevederilor din contractul de inchiriere.

Simbotin Remus
Avocat & Mediator
www.lex-brasov.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare penalitati de intarziere anakin70000 anakin70000 Buna seara, asociatia noastra de locatari a avut un contract cu SC XXXXXX,pentru inchirierea a 4 mp din acoperisul scarii,care s-a reziliat in Noiembrie ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani pe lucrari executate si nefacturate nicolaeedil nicolaeedil Am executat in 2009 3 lucrari de constructii in subantrepriza pt. care am contracte incheiate dar nu f. detaliate fiind vorba de o ruda. S-au platit cca.50% ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez garanția plătită la închirierea apartamentului. Camelia589 Camelia589 Buna seara Am stat in chirie într-un apartament timp de un an și doua luni. Am întocmit un contract de închiriere neînregistrat nicăieri. I-am plătit ... (vezi toată discuția)