avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum am putea sa scapam de asociatiile de proprietari?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum am putea sa scapam de asociatiile de proprietari?

as dori sa imi platesc singura facturile
Cel mai recent răspuns: ContSters85576 , utilizator 21:43, 9 Iunie 2010
crudul adevar este ca presedintii de asociatii, unii dintre ei sunt niste hoti, ...... si pe mine ma intereseaza sa scap de asociatia de locatari pentru ca nu ne mai leaga nimic, eu am contract individual cu gazul, electricitatea, apa-canal, salubritatea.... pentru ce sa mai platesc salariul presedintelui , contabilei, casierei, care nu imi fac nici un serviciu..... doar femeia de servici ..... dar renuntam si la ea si ne facem curat singuri, iar in privinta cheltuielilor comune acestea nu mai exista pt ca nu mai avem energie electrica pe casa scarii..... si eu vreau sa scap de asociatia de locatari .... trebuie sa existe o portita ..... trebuie.
Iar in privinta faptului ca de rest au grija altii (pt Adam Grecu), da observam ce este in tara asta , pentru ca de rest au grija altii-pt ei.
Cine stie vreo modalitate pentru a se putea scapa de asociatia de locatari sa dea niste sfaturi utile.
Multumim!

Ceea ce nu ati eliminat sunt cheltuielile de reparatii pe spatiile comune dar se pot executa si fara asociatie.
Daca aveti tot ceea ce ati enumerat puteti sa nu mai platiti salarii, pt. ca administratorul, presedintele si cenzorul nu mai au obiect de activitate.
Dar, tot ce aveti dvs. (ma refer la contracte nominale cu fiecare furnizor de servicii) trebuie sa aiba toti locatarii asociatiei sau macar ai scarii dvs.
Va intilniti toti locatarii (din asoc. sau macar de pe scara dvs.) puneti in discutie eliminarea platii salariilor, votati, puneti totul pe hirtie si semnati.
Dar nu trebuie sa uitati reparatiile pe spatii comune (terasa etc) pe care trebuie sa le achitati fiecare semnatar al PV al sedintei.
Daca sunteti numai o scara si aveti probleme cu presedintele si administratorul atunci va constituiti ca asoc. separata si tot obtineti ceea ce doriti.
Succes!
[EDITAT]
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iunie 2010
ContSters20980, utilizator
@LIVIU TOMESCU
Dv, indemnati oamenii sa se dezorganizeze si sa locuiasca in cladiri unde nu se stie cine va executa o lucrare, cine si cum va plati, cine va face curatenie si cand, cine va lua gunoiul si cum etc. Sunt aspecte multe si marunte pe care nu le mai enumar aici, dar care se intampla in blocuri, zi de zi.

Un PV facut intre indivizi, persoane fizice, nu are nicio importanta juridica la o adica. Plus ca poate fi incalcat cu multa nonsalanta si fara scrupule daca unuia dintre semnatari i se pune pata, fara ca ceilalti sa poata reactiona legal.

Confundati o proasta administrare a unui bloc, cauzata de o conducere sau un administrator prost pregatit, cu desfiintarea unei asociatii care de bine, de rau, tine proprietarii uniti de un interes, administrarea proprietatii comune.
Daca nu sunt buni se aleg altii, se angajeaza altii, nu desfiintam asociatia. Am arunca copilul odata cu apa din copaie!

Relatiile dintre indivizi sunt foarte sensibile...azi se impaca bine si-si spala holul impreuna si maine din cine stie ce pricina se cearta si-si lasa holul necuratat, ba isi mai arunca si gunoaie unul altuia pe pres. Nu se poate trai de azi pe maine intr-un bloc, trebuie facute reguli, oamenii trebuie sa stie ca au unde sa se duca sa spuna ca nu arde becul de la intrare sau sa stie ca exista cineva care se va ocupa de teava care s-a spart in subsol.

Va bazati cumva pe bunavointa si caracterul inalt uman al tuturor locatarilor din blocuri? Ma tem ca dupa desfiintare, a doua zi ar incepe sa se paruiasca care mai de care......sa se dea mai proprietar decat ceilalti.

Cu alte cuvinte daca nu suntem multumiti de administrator sau de presedinte, desfiintam asociatia sau infiintam una mai mica? Da, infiintam una mai mica, dar din cauze mai serioase. Si pana la urma, personalul care lucreaza pentru aceste asociatii mai mici nu trebuie platit? Ca doar nu credeti ca-si pierde cineva timpul de pomana, asa de drag de proprietarii din bloc?!

Vorbim vorbe ca sa ne aflam in treaba, mai ales ca unde-i lege nu-i tocmeala, adica Legea 230/2007 si soata ei HG 1588/2007.
Aceste legi exista, functioneaza mii, zeci de mii de asociatii in baza lor, iar un om cu scaun la cap va dori intotdeauna sa traiasca intr-un spatiu organizat, decat in incertitudine.

Dv. stati la bloc si sunteti nemultumit de multe lucruri. Ma intreb de ce nu va mutati la casa pe pamant si sa lasati in pace proprietarii din blocuri care accepta asociatiile de proprietari.

[EDITAT]
[EDITAT]
Din cate imi dau eu seama acesta este un forum unde diferiti oameni cer sau dau niste sfaturi.
Un forum inseamna dialog , sfaturi , raspunsuri..... dar asta inainte de a citi cu atentie ce au scris ceilalti.
In acest topic din cate vad se discuta , daca exista vreo modalitate de a scapa de asociatia de proprietari/locatari nu in sensul "cel rau" adica sa se desfiinteze ci de a te retrage din asociatie si a te gospodari singur sau singuri.
Daca asociatia de locatari unde am fost arondati cu japca nu isi face treaba ce ar trebui sa facem?:
-legal sunt multe optiuni.
Dar daca cu aceste optiuni legale nu poti face nimic pentru schimbare, daca presedintele asociatiei gandeste la modul ca ... "nu aveti decat sa ma dati in judecata daca am gresit ca oricum un proces poate dura un timp mai indelungat si o sa va iasa voua din cap judecata".
Sincer sa va spun mai bine nu scriati faptul ca daca unei persoane nu ii convine sa stea la bloc nu are decat sa se mute la casa pe pamant (elga50), blocul tot pe pamant este construit. Oricum ar trebui sa ganditi mai eficient inainte de face o astfel de afirmatie..... imi pare rau pentru tara asta ca exista asemenea oameni care pe langa faptul ca se gandesc "ineficient" mai si fac public aceste ganduri. Adica ceva de genu n ai decat daca nu iti convine. Va multumesc pentru aceste sfaturi parintesti ... elga50!!!
Spre deosebire de alte cazuri noi (scara unde locuies eu ---suntem 6 familii tinere 30 ani in sus) suntem uniti si nu mai avem nevoie de asociatie pentru ca nu ne mai ofera nici un servici... nu inteleg unde e problema aici ...
AAAAA ca sunt presedinti de asociatie (si numai de asociatii)care sunt obisnuiti sa fie platiti pentru ca nu fac nimic pentru cineva din asociatie .... aici e problema .... ca mai exista alte persoane care nu inteleg ca in afara de interes personal si bani ar mai trebui sa existe si MORALITATE.
Va multumesc, si asteptam sfaturi de la oameni competeti in legatura cu portita care ar exista pentru a ne retrage din asociatie
Cu stima!

Poate observati ca am dat un raspuns la inceputul discutiei si i l-am dat altcuiva, sau sunteti cumva aceeasi persoana cu initiatoarea topicului?
In ultimul mesaj ii raspundeam domnului @LIVIU TOMESCU, deci iarasi nu vorbeam cu Dv.
Legal exista o singura posibilitate: sa faceti cerere sa iesiti din asociatie, dar asta nu va ajuta cu nimic intrucat celelalte cheltuieli ale blocului pentru care nu aveti contracte separate cu furnizorii vi se impart si Dv. laolalta cu ceilalti proprietari din asociatie.
Cheltuielile nu sunt ale asociatiei, ci ale condominiului, deci locuind acolo trebuie sa participati la aceste cheltuieli.
Ca oricine altcineva imi contesta parerea mea e problema lui, dar daca nu va dori sa-si achite cheltuielile comune, va cumula restante care in final duc la penalizari si la proces in instanta. Acolo veti avea prilejul, sa speram ca nu ajungeti in aceasta situatie, deci veti avea prilejul sa constatati ca textul legii este neinterpretabil, indiferent de interese.

Alte discuții în legătură

Suportarea si repartizarea cheltuielilor pansela pansela Desi am contorizare individuala la toate serviciile , Asociatia de proprietari ma obliga la plata unei taxe de apartament fara sa imi livreze nici un ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari carmenystrate carmenystrate Va rog frumos stie cineva sa imi raspunda daca: - o scara cu 20 apartamente trebuie neaparat sa fie afiliata unei asociatii de proprietari?Toti au contracte ... (vezi toată discuția)
Reparatie fatada odishor odishor Buna ziua revin cu un subiect in speranta ca voi gasi cu ajutorul dvs rezolvare: apartament etajul 4 cu tencuiala cazuta pe suprafata destul mare.Am dorit ... (vezi toată discuția)