@koranima ati intuit bine si judecati logic.
Daca reusiti sa va intelegeti, si, ceea ce e foarte important, va platiti facturile catre furnizori si reparati - intretineti spatiile comune, atunci nici o lege din lume nu va poate acuza de nimic.
Orice presedinte sau administrator de bloc nu va sprijini si nici nu va va sfatui sa desfiintati asoc. sau sa o micsorati prin infiintarea uneia pe scara, pentru ca isi pierd sursa de cistig.
In cazul expus, salariul trebuie sa fie modic si sa-l primeasca numai administratorul, care va avea atributiuni de administrare imobil si de reprezentare.
Legea 230 este depasita in acest caz, pt. ca nu este nevoie de presedinte, administrator si cenzor intr-o asoc. care are toate utilitatile tuturor locatarilor pe contracte individuale. Este nevoie doar de o persoana care sa administreze imobilul si eventual sa reprezinte asoc.
In caz de reparatii prin asociatie va avea sarcina de repartizare a cheltuielilor pe fiecare apartament si incasarea sumelor aferente. Dar reparatiile se pot executa si fara a fi implicata asociatia.
@elga 50 expune cazuri ideale (pot spune chiar utopice) in care presedintele si administratorul chiar sunt alesi, realesi, si isi fac treaba ca la carte, dar aceste asoc. sunt sub 10% pe toata tara.
Ieri sau alaltaieri s-a deschis un topic pe AvN in care se solicita ajutor impotriva unui presedinte, care desi era revocat si ales alt presedinte, nu voia sa predea stampila si arhiva de acte. Si cazuri din acestea cunosc cu nemiluita in orasul meu.
@elga
Eu nu indemn oamenii la nimic. Raspund la niste intrebari formulate de utilizatorii AvN, dind solutii si sugestii care sa-i avantajeze, legat doar de cererea lor. Eu nu am nici un cistig daca exista sau nu asoc. de proprietari in comparatie cu dvs. care nu puteti sa faceti aceeasi afirmatie.
Ceea ce vreau sa remarc este ca Administratorul care a editat mesajele postate nu lucreaza cu aceeasi masura. Si spun aceasta pt. faptul ca, avind aceeasi unitate de masura trebuia sa va stearga tot mesajul dvs. postat astazi 09.10.2010 la ora 5.22. care este integral atac la persoana.