avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren fara proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren fara proprietar

Buna ziua, pe strada unde domiciliez exista un teren care nu mai are proprietar de aproape 30 de ani, nu exista nici mostenitori si tot de atatia ani nu s-au mai platit impozitele pentru acest teren. As dori sa stiu daca pot intra in posesia acestui teren, cum trebuie sa procedez si unde trebuie sa ma adresez.
Cel mai recent răspuns: R. N , utilizator 13:31, 7 Iunie 2010
Daca l-ati folosit in acest timp in mod neintrerupt puteti folosi calea uzucapiunii, pentru constatarea dreptului de proprietate.
Daca nu, atunci succesiunea fiind vacanta revine statului.
gabescu a scris:

Daca l-ati folosit in acest timp in mod neintrerupt puteti folosi calea uzucapiunii, pentru constatarea dreptului de proprietate.
Daca nu, atunci succesiunea fiind vacanta revine statului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand devii coproprietar raului raului buna ziua daca eu stau de 21 de ani in casa care au locuit parintii cu mine ei au decedat si casa proprietara este mama ca nu am dezbatut succesiunea si eu ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune? MadalinaAb MadalinaAb Matusa mea a locuit timp de 30 ani intr-un imobil care a apartinut bunicii sale (decedata) platind taxele aferente. Bunica respectiva nu poseda decat o ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune bun vacant vladandrei11 vladandrei11 Buna ziua, as avea nevoie de cateva opinii cu privire la urmatoarea problema: in anul 1978 proprietarii unei case si terenul aferent decedeaza ; vecinul lor ... (vezi toată discuția)