avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract

buna ziua.am si eu o problema legata de un contract de comodat daca puteti sa ma ajutati va rog mult.in anul 2006 am incheiat un contract de comodat cu sora mea pe o perioada de ani mai indelungata 10 ani pe 2 camere din acest imobil iar o camera este locuita cu drept de habitatie viagera de mama noastra.obligatiile mele referitor la contract sant urmatoarele;sa asigur accesul in locuinta a mamei mele beneficiara de drept de habitatie viagera sa suport cheltuielile aferente intretinerii spatiului(energie electrica apa gaze etc)si sa fac orice act de conservare a imobilului respectiv.de curand mama noastra a paralizat iar sora mea ma obliga pe mine sa am numai eu grija de ea.neputand sa imi asum in totalitate ingrijirea mamei sora mea facut o actiune de constatare a nulitatii absolute cu privire la acest contract de comodat motivand ca acest contract de fapt este unu contract de intretinere deghizat si ca eu nu imi asum intretinerea mamei cu toate ca nu a fost vorba de asa ceva si nici in contractul de comodat nu specifica asa ceva
intrebarea mea este poate sa anuleze acest contract doar prin motive care nu sant prevazute in contractul de comodat.mentionez ca eu am grija de mama mea si ca locuim impreuna dar in limitele posibilitatii eu avand un handicap si am pensie de 230 ron.Va multumesc mult.

Cel mai recent răspuns: Mihai Vaduva , Avocat 12:54, 7 Iunie 2010
Daca in temeiul altei intelegeri contractuale mama a dobandit acest drept viager, va pot spune ca acest motiv nu poate face obiectul desfacerii contractului de comodat.
Este foarte dificil a dovedi simulatia, dar sfatul meu este sa apelati la serviciile unui avocat.
Motivele pentru care se poate solicita nlitatea unui act juridic sunt expres prevazute de lege.
In principiu, nulitatea reprezinta lipsirea de efect juridic a unui act juridic incheiat cu incalcarea unor norme imperative de drept.
Incalcarea normelor juridice trebuie sa fi avut loc la momentul incheierii contractului respectiv.
Din cele mentionate de dvs nu reiese vreun motiv de nulitate, poate doar daca sora dvs va sustine ca a incheiat un contract de comodat, dar a crezut ca incheie un alt act.
In orice caz, contractul de comodat nu poate fi interpretat ca si un contract de intretinere, diferentele dintre cele doua acte juridice fiind mult prea insemnate.
Av. Mihai Vaduva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de comodat SSATANA71 SSATANA71 buna ziua.am si eu o problema legata de un contract de comodat daca puteti sa ma ajutati va rog mult.in anul 2006 am incheiat un contract de comodat cu sora ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare lorus2103 lorus2103 Buna seara, va solicit pe aceasta cale o consultatie privind urmatoarea speta: in anul 2008, fara stirea mea, parintii mei au incheiat un contract de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu mostenirea robidana robidana Buna ziua! Noi suntem 3 surori:sora cea mare a avut grija de bunica noastra (mama mamei noastre)mama fiind singura la parinti,de acolo a mostenit casa ... (vezi toată discuția)