avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatie intimat parte-vatamata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatie intimat parte-vatamata

Buna ziua! Acum cateva luni am fost talharit, am sezizat politia dar nu am facut nici o plangere si nu am avut nici o pretentie. I-au prins, am recunoscut 2 dintre ei , am spus din nou ca nu am nici o pretentie si tottusi am fost citat de 2 ori la proces dar nu m-am dus , apoi am primit sentinta si dupa toate aste primesc o citatie ca INTIMAT PARTE-VATAMATA. Vreau sa stiu ce trebuie sa fac in cazul asta deoarece nu vreau sa apar cu ei in proces si nu vreau sa ma mai vad cu ei vreodata. Astept raspuns. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:08, 7 Iunie 2010
daca s-a pus in miscare actiunea penala, atunci statul trebuie sa continue procesul pentru a pedepsi infractorii....independent de vointa dvs. sunteti intimat pt ca infractorii au facut mai mult ca sigur apel/recurs. puteti sa nu va prezentati nici acum...sau solicitati judecarea in lipsa.
si cum fac sa solicit judecarea in lipsa? trimit ceva la judecatorie? Multumesc
Formulati o cerere pe adresa instantei ,in care va referiti la numarul de dosar din citatie si la termenul de judecata,prin care solicitati sa se ia act ca nu intelegeti sa va constituiti parte civila si ca va mentineti declaratiile date in faza de urmarire penala.
Formulati aceasta cerere recomandata ,cu confirmare de primire cu 7-8 zile inainte de termenul de judecata acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intimat - parte vatamata daniel_e36 daniel_e36 Revin cu acest subiect. Acum 2 luni am primit 1 citatie ca intimat-parte vatamata si nu m-am dus iar azi am primit inca una pentru iulie. Ce imi recomandati? ... (vezi toată discuția)
Sunt citata in calitate de parte civila intr-un proces pentru o talharie a carei victima am fost; pot lipsi? doragrey doragrey Buna ziua/ seara Pe data de 3 iunie am fost victima unei talharii -noaptea, la scara blocului, eu fiind insotita de fiica mea in varsta de 9 ani. ... (vezi toată discuția)
Citatie toni1206 toni1206 Buna ziua! As dori un sfat daca se poate in legatura cu urmatoarele: In urma cu doi ani am fost victima unei talharii, in urma careia mi s-a furat geanta cu ... (vezi toată discuția)