avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... intimat - parte vatamata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

intimat - parte vatamata

Revin cu acest subiect. Acum 2 luni am primit 1 citatie ca intimat-parte vatamata si nu m-am dus iar azi am primit inca una pentru iulie. Ce imi recomandati? Nu vreau sa ma duc pentru ca nu vreau sa ii mai vad pe cei care m-au furat si imi e frica. Ce trebuie sa fac ?
Cel mai recent răspuns: daniel_e36 , utilizator 14:26, 6 Iulie 2010
intimat: parte intr-un proces care se afla in situatia unui parat in caz de recurs sau in alta cale de atac; persoana impotriva careia se declara recursul. In procesul penal, in calitate de intimat poate sa apara inculpatul sau partea responsabila civilmente.

se pare ca este vorba de un recurs.daca este recurs,nu este obligatorie prezenta dumneavoastra.nu v-ati prezentat inca instanta la nici o chemare?s-ar putea sa fiti amendata.Prezenta dmv. este obligatorie in cazul in care nu ati fost audiata de instanta,pentru solutionarea cauzei.puteti fi reprezentata si de un avocat. puteti sa dati mai multe detalii?
Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2010
alexandresu, utilizator
La primul proces nu m-am dus , la al doilea m-am dus dar nu am ramas ca mi a fost frica de ei si am vorbit cu judecatorul inainte si i-am zis care e treaba dar mi a zis ca trebuie sa stau neaparat si am plecat iar dupa ce s-a terminat m-am dus si am cautat grefierul care mi a zis ca procesul s-a incheiat si ca nu mai primesc nici o citatie. A urmat o scrisoare prin care ma instiintau despre sentintele la proces si am crazut ca am terminat iara cum 2 luni am primit prima citatie ca intimat parte vatamata. Eu am lucrat la o firma , am fost talharit si am chemat politia in acea seara dar nu am dat nici o declaratie, firma nu s-a constituit parte civila dar pe mine m-au tot chemat la politie sa ii recunosc si cam asta a fost. Respect
eu va sfatuiesc sa trimiteti o scrisoare la dresa judecatoriei,in care sa mentionati dosarul in care sunteti citat,datele dmv personale,si instiintati instanta ca in urma traumei psihologice suferite,si a socului,din urma talhariei,nu va puteti prezente,deoarece sunteti puternic intimidat emotional de persoanele in cauza.asa,nu veti lua amenda.vau amenintat,sau intimidat? Actiunea penala se pune in miscare din oficiu in cazul talhariei.dar,declaratiile dmv,iar fii ajutat mult pe judecatori.
Cand m-au talharit m-au amenintat cu cutitu dar apoi nu am mai primit amenintari.
Exista vreun model anume de scrisoare sau instiintare pe care trebuie sa o fac?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Citatie toni1206 toni1206 Buna ziua! As dori un sfat daca se poate in legatura cu urmatoarele: In urma cu doi ani am fost victima unei talharii, in urma careia mi s-a furat geanta cu ... (vezi toată discuția)
Recurent-inculpat Fddd1 Fddd1 Buna seara!!! Ma aflu in stadiu de recurs cu un proces de ifractiuni privind circulatia pe drumurile publice si vatamarea corporala din culpa art 184 cp.Am ... (vezi toată discuția)
Recurent cercetasa cercetasa intr un recurs partea vatamata care a fost parte civila in fond are calitate de recurent inculpatii au calitatea de recurenti spitalul care pe fond a ... (vezi toată discuția)