avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recurent-inculpat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recurent-inculpat

Buna seara!!! Ma aflu in stadiu de recurs cu un proces de ifractiuni privind circulatia pe drumurile publice si vatamarea corporala din culpa art 184 cp.Am primit azi citatia si am observat ca in dreptul meu scrie Inculpat ci nu recurent cum este partea vatatamata.Eu am declarat recurs in apel dar de ce apare asa?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Bogdan , Avocat 00:45, 30 Septembrie 2010
Probabil ca se vrea sa platiti mai multi bani si a declarat recurs si partea vatamata.
Probabil ca partea vatamata a fost cea care a formulat recursul.
Daca si dvs formulati recurs,erati citat in calitate de recurent inculpat.
Daca ati formulat si dvs.recurs si nu este inserata aceasta calitate,este vorba despre o citatie completata gresit,in acest moment daca dvs.nu va prezentati in instanta,tribunalul trebuie sa constate lipsa de procedura(calitatea dvs.fiind de"recurent inculpat").
In situatia in care aveti numai aceasta calitate de inculpat si nu ati formulat recurs ar putea fi constatata lipsa de procedura deoarece calitatea dvs procesuala este de "intimat inculpat"
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
poate ca ambele parti ati promovat recurs si atunci ambii aveti calitatea de recurenti: dvs de recurent- inculpat si partea adversa de recurent- parte vatamata.
Buna seara! Dvs sunteti in recurs intimat-inculpat si nu recurent deoarece nu ati promovat recurs. Nu are nici un fel de importanta ca ati declarat apel. Ati fost apelant-inculpat in apel care deja s-a solutionat şi acum sunteti intimat-inculpat pentru ca nu ati declarat recurs. Recursul este declarat numai de partea vatamata şi numai aceasta are calitatea de recurent. Cred ca v-am lamurit. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie cercetasa cercetasa proces loviri si alte violente art.180C.p alin.2 art.181 alin 2 cp. eu am fost inculpat s a judecat pe fond am cerut recurs si in citatie imi scrie ... (vezi toată discuția)
Recurent cercetasa cercetasa intr un recurs partea vatamata care a fost parte civila in fond are calitate de recurent inculpatii au calitatea de recurenti spitalul care pe fond a ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privind o citatie pe care am primit-o? Andrei2912 Andrei2912 Buna ziua. Am mare nevoie de un pic de ajutor privind intelegerea unei citatii pe care am primit-o. Procesul este pentru fapta de Santaj, procesul se ... (vezi toată discuția)