avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Nelamurire privind o citatie pe care am primit-o?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Nelamurire privind o citatie pe care am primit-o?

Buna ziua.

Am mare nevoie de un pic de ajutor privind intelegerea unei citatii pe care am primit-o. Procesul este pentru fapta de Santaj, procesul se pare ca s-a finalizat la Slobozia pentru ca acum am primit o citatie pentru a ma prezenta la Bucuresti in calitate de Intimat Inculpat, iar persoana impotriva careia a fost procesul, in calitate de recurent inculpat. Nu prea stapanesc notiunile juridice si as vrea sa stiu ce inseamna/ce presupune termenul de Intimat Inculpat, in condiitiile in care eu sunt partea care a acuzat in prima instanta.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Istvan Dalyay , Avocat 15:06, 18 Februarie 2011
banuiesc ca este o eroare pentru ca trebuia sa fiti intimat-parte vatamata(daca ati suferit prejudiciu), iar respectivul recurent-inculpat.
Inteleg..deci este o eroare de tipar probabil? nu exista intimat-inculpat?...Bun...si intimat-parte vatamata...ce ar presupune? Trebuie sa ma duc iar la fiecare infatisare sa dau iar aceeasi declaratie de 5 ori?

Va multumesc.
Intra-devar, probabil este o greseala in ceea ce va priveste...ar fi bine sa va prezentati, asta este situatia - exista grade de jurisdictie care trebuiesc respectate!
Corect. Insa situatia este destul de dificila intrucat chiar nu prea dispun de foarte mult timp pentru a ma plimba iar prin tribunale...am planuit sa ma duc la biroul de avocati din oficiu cu citatia in dinti....Sper ca un domn de acolo sa ma poata ajuta in a ma scapa mai repede de povara asta...
Sunteti citat in calitate de intimat-parte vatamatain calea de atac formulata de inculpatul din respectivul dosar.
Este vorba despre o eroare in completarea citatiei,care in cazul in care veti lipsi de la proces,va determina instanta sa constate lipsa de procedura cu dvs.

Alte discuții în legătură

Recurent-inculpat Fddd1 Fddd1 Buna seara!!! Ma aflu in stadiu de recurs cu un proces de ifractiuni privind circulatia pe drumurile publice si vatamarea corporala din culpa art 184 cp.Am ... (vezi toată discuția)
Citatie cercetasa cercetasa proces loviri si alte violente art.180C.p alin.2 art.181 alin 2 cp. eu am fost inculpat s a judecat pe fond am cerut recurs si in citatie imi scrie ... (vezi toată discuția)
Recurent cercetasa cercetasa intr un recurs partea vatamata care a fost parte civila in fond are calitate de recurent inculpatii au calitatea de recurenti spitalul care pe fond a ... (vezi toată discuția)