avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sunt citata in calitate de parte civila intr-un proces ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Sunt citata in calitate de parte civila intr-un proces pentru o talharie a carei victima am fost; pot lipsi?

Buna ziua/ seara

Pe data de 3 iunie am fost victima unei talharii -noaptea, la scara blocului, eu fiind insotita de fiica mea in varsta de 9 ani. Faptuitorul a fost prins (pentru o alta fapta) si fiind chemata pentru identificare, l-am recunoscut dintr-o aliniere de grup atat eu cat si fiica mea, ca fiind cel care mi-a sustras prin forta geanta in noaptea de 3 iunie.
Acum sunt citata sa ma prezint in calitate de parte civila la procesul in care faptuitorul este inculpat pentru fond talharie. Data la care trebuie sa ma prezint in instanta este 3 septembrie. Mentionez ca sunt insarcinata in luna a 9 a si data posibilla a nasterii este intre 2 si 11 septembrie. Avand in vedere situatia mea este posibil sa nu ma prezint la aces proces? Care pot fi consecintele daca nu ma prezint? Daca ma prezint totusi la prima infatisare cum pot evita alte eventuale citatii?-cu siguranta nasterea se va produce pana la o eventuala alta citatie si nu voi mai putea participa la nici un proces avand un bebe acasa. Trebuie sa fac o cerere catre judecator sau ce as putea face?

Multumesc pentru atentia acordata acestui subiect si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: doragrey , utilizator 00:17, 3 Septembrie 2012
Avand in vedere situatia dvs. va sfatuiesc sa depuneti in scris, prin registratura, toate pretentiile dvs.; sa anexati si actele doveditoare imposibilitatii prezentarii.

Nu cred ca o sa mai fie nevoie sa va mai prezentati la o alt data a procesului.
Ca parte vatamata intr-o infractiune aveti dreptul sa va constituiti parte civila si sa solicitati inculpatului repararea pagubei produse. probabil ca deja ati facut acest lucru in fata organelor de urmarire penala.

Daca nu va prezentati in fata judecatorului acesta va lua act si va tine seama de declaratiile dvs date in faza de urmarire penala.

In plus puteti trimite la registratura instantei de judecata - asa cum ati fost sfatuita anterior - in scris pretentiile dvs materiale, precizati ca va mentineti in totalitate declaratiile anterioare date la politie/parchet si anexati acte doveditoare ale situatiei dvs care justifica neprezentarea acum si pe viitor in dosar.
Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiuni pentru talharie sweet_lilik sweet_lilik Buna ziua...In data de 9 noiembrie 2010(seara) am fost atacata de trei indivizi in timp ce ma indreptam spre casa. Am simtit pasi dar mi-a fost teama sa ma uit ... (vezi toată discuția)
Citatie toni1206 toni1206 Buna ziua! As dori un sfat daca se poate in legatura cu urmatoarele: In urma cu doi ani am fost victima unei talharii, in urma careia mi s-a furat geanta cu ... (vezi toată discuția)
Am fost citata ca parte vatamata, desi nu am deschis nicio actiune in instanta alex68 alex68 Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema un pic ciudata (sper ca am ales corect aceasta sectiune a forumului - drept civil - pentru aceasta problema). In urma ... (vezi toată discuția)