avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... asumarea facturilor prin corespondenta?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

asumarea facturilor prin corespondenta?

in cazul unui contract de prestari servicii se emit facturi periodice ce sunt trimise prin posta cu aviz de primire catre beneficiar.in cazul unui litigiu beneficiarul refuza plata pe motiv ca facutrile nnu sunt asumate prin semnatura....va rog sfaturi,prevederile legale,idei...
Cel mai recent răspuns: razvanbar , utilizator 08:37, 12 Mai 2007
Daca le trimiteti cu valoare declarata, chiar fara plic si semneaza cineva de primire, cu precizarea calitatii?
Solicita instantei sa-i oblige sa aduca registrele din contabilitate. In mod normal au inregistrat serviciile, iar asta este o dovada beton. Daca nu le-au inregistrat vor plati ei singurei, altfel au pus-o de o cercetare pentru evaziune.
Cred ca se poate interpreta ca evaziune pentru cel care a emis facturile daca se constata ca "beneficiarul" nu le-a inregistrat. De regula, beneficiarul le inregistreaza atunci cand vrea sa-si recupereze TVA-ul si sa treaca serviciile la cheltuieli. Daca nu o face, el nu pagubeste statul.
~ Conținut șters la cerere ~
semnatura de primire e pe factura cu stampila sc primitoare?????

Alte discuții în legătură

Pfa - modalitate de a factura banii ciulic ciulic Buna ziua, pentru ca cunostiintele mele in acest domeniu sunt egale cu 0 am ajuns in sfarsit (sper ca este locul potrivit) aici pe forum, avand urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Decontul de tva ContSters103316 ContSters103316 in trim IV al anului 2009 am prins la livrari o factura pentru care nu imi venise exemplarul semnat de beneficiar. acum am aflat ca nu-mi mai trimite fact ... (vezi toată discuția)
Nu imi accepta demisia cristi583 cristi583 am o problema, sper sa ma puteti ajuta. Eu lucrez din 1 decembrie la o firma, acum vreau sa plec la alta pe un salariu mai mare. Daca plec, firma o sa ... (vezi toată discuția)