avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... conditii concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

conditii concediu medical

Am si eu o intrebare: in legatura cu concediile medicale.Angajatorul este obligat sa anunte la CASMB, in termen de 6 zile, care persoane angajate au concediu medical?
Este obligatoriu sau doar daca vrea sa verifice medicalul, daca se indoieste de medical?
Cel mai recent răspuns: Roxana Ana Cernat , Consultant resurse umane 16:47, 7 Iunie 2010
Da, este obligativitate, conform pct. 25 din Ordinul nr. 430/470/11.05.2010 pentru modificarea si completarea Normelor de aplicare a prevederilor OUG nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobate prin Ord. MS/CNAS nr. 60/32/2006:

"Articolul 81 va avea urmatorul cuprins:
[...]
(2) Asiguratii au obligatia sa completeze si sa depuna la medicul prescriptor o declaratie pe propria raspundere conform modelului prevazut in anexa nr. 4.
[...]
(6) Angajatorii au obligatia sa transmita casei de asigurari sociale de sanatate, in termen de maxim 6 zile de la data la care au fost instiintati cu privire la aparitia starii de incapacitate temporara de munca, lista persoanelor aflate in incapacitate temporara de munca, precum si datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta si declaratia prevazuta la alin (2), daca au solicitat-o."
Ultima modificare: Luni, 7 Iunie 2010
Roxana Ana Cernat , Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare prezenta concediu medical monicalirca monicalirca Lecturand stufoasa legislatie cu privire la acordarea concediilor medicale am o mare nedumerire si anume : CARE SUNT MEMBRI COMISIEI AMINTITI la pct.25 al ... (vezi toată discuția)
Lista angajatilor aflati in cm flori9 flori9 Buna seara, in situatia in care angajatorul primeste un certificat medical din partea unui salariat, mai este obligat sa depuna lista persoanelor angajate ... (vezi toată discuția)
Ordinul 430/2010 formular cass Ank27 Ank27 Buna ziua! Referitor la art 81,alin 6 din ordinul 430/2010 referitor la obligatia angajatorilor ca in maxim 6 zile sa depuna la casa de sanatate lista ... (vezi toată discuția)