avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de paternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de paternitate

Sotia urmeaza sa nasca in ianuarie 2011.mie in oct 2010 mi se termina perioada de somaj.trebuie sa ma angajez pana la data la care fac cererea de concediu de paternitate pentru a nu avea intrerupere in ultimile 12 luni?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 19:33, 7 Iunie 2010
1. Confundati concediul de paternitate cu concediul pentru crestere copil (CCC) pana la 2 ani.
2. Concediul de paternitate este concediul de 5 zile libere platite care se acorda tatalui cand i se naste un copil.
3. In cele 12 luni premergatoare nasterii (pentru indemnizatia de CCC) intra si perioadele in care sunteti in somaj indemnizat.
4. Dar la dvs. somajul se termina in octombrie si copilul se naste in ianuarie. Asta inseamna ca 2 luni nu veti avea venituri supuse impozitarii si nici perioade asimilate. Puteti sa va angajati pentru aceste 2 luni sau va faceti PFA, sa fiti inscris la Fisc, si veti beneficia apoi de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani.
5. Puteti sa prelungiti perioada de somaj cu concedii medicale dar e cam mult 2-3 luni, nu stiu ce medic o sa va dea atata concediu medical.
"Concediu de paternitate" inseamna 5 zile libere platite cu ocazia nasterii copilului si nu are legatura cu perioade de intrerupere in 12 luni. Ati vrut sa va referiti la concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani?.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizaţia pentru creşterea copilului vioreltudorascu vioreltudorascu Buna ziua In septembrie 2015 ni se va naste copilul, daca vreau eu tatal sa intru in concediu de paternitate si voi avea la nasterea copilului doar 8 luni ... (vezi toată discuția)
Concediu de paternitate micky75 micky75 DACA INTRU IN CONCEDIU DE PATERNITATE CARTEA DE MUNCA SE INTRERUPE SAU NU? SOTIA TREBUIE SA NASCA IN JUR DE 2 APRILIE EU CA TATIC DE CAND POT SA INTRU IN ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil studenta helen11 helen11 Buna ziua! Sunt studenta in ultimul an la Farmacie si sunt insarcinata in doua luni, sunt casatorita. In septembrie dau licenta(asa se da la Farmacie), iar in ... (vezi toată discuția)