Solicit sa ma informati cu privire la urmatoarea situatie: am divortat şi la pronuntarea hotararii am solicitat sa raman cu numele dobandit prin casatorie. Acest lucru era necesar intrucat lucram in Italia si aveam actele de sedere pe numele rezultat din casatorie. Acum doresc sa ma casatoresc cu un cetatean italian, casatoria urmand a fi oficiata in Italia. Mi se solicita sa prezint un act de identitate din care sa reiese ca port numele de fata ( anterior casatoriei) Nu stiu cum sa procedez pentru ca fostul sot, al carui nume il port, intre timp a decedat, iar eu nu stiu cui sa ma adresez pentru a rezolva aceasta proble. Statul italian, prin functionarii sai, a precizaz ca nu ma poate casatori daca nu fac dovada ca port numele de fata . le-am explicat ca sunt divortata, ca fostul sot e decedat, insa ei nu intelkeg acest lucru si au declarat ca nu ma pot casatori atat timp cat port numele unui"mort" Va multumesc pentru raspuns.
ar trebui convinsi functionarii aia ca nu purtati numele mortului, ci numele dvs, pt care puteati opta si pe cale administrativa.
ori vi-l schimbati pe cale administrativa si reveniti la numele de fata, ori va casatoriti in romania, ori mergeti pana in panzele albe cu italienii sa va casatoreasca cu numele dvs, ca asta e.