avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... juridic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

juridic

un contract de intretinere a unei persoane in schimbul unui imobil in ce conditii si prin ce procedura poate fi anulat
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:41, 7 Iunie 2010
in cazul in care nu sunt respectate obligatiile de intretinere de exemplu.
dar reveniti cu mai multe detalii pentru a va putea oferi un raspuns mai complex.
INTRETIN PE CINEVA IN SCHIMBUL UNUI IMOBIL IAR TOATE DECURG NORMAL.DAR MIE-E FRICA SA INVESTESC IN ACEST IMOBIL DE FRICA CA AR PUTEA RENUNTA SAU SCHIMBA CONTRACTUL. PERSOANA IN CAUZA AVAND TREI COPII SI AR PUTEA FI INFLUENTATA IN A CEDA IN FAVOAREA LOR. MULTUMESC ANTICIPAT
Daca ati incheiat deja contractul in mod valabil ( act autentic la notar) dvs. sunteti in prezent proprietar.
Singura persoana care poate solicita rezilierea este intretinutul, pt nerespectarea obligatiilor asumate in contract ( de ex. nu mai prestati intretinere).
Mostenitorii nu pot ataca actul, nici nu pot solicita rezilierea ( decat daca in timpul vietii incepe procesul intretinutul si decedeaza, mostenitorii pot prelua procesul).

Daca va este frica, luati-va toate masurile de siguranta: pastrati chitante, facturi, asigurati-va ca stiu si alte persoane ca va respectati obligatiile ( de ex. vecinii, prietenii, administratorul de bloc) ca sa aveti probe intr-un eventual proces.

Daca aveti aceste probe la proces, o eventuala actiune in rezilierea contractului nu va fi admisa de instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa dovezi in cazul unui contract de intretinere mikaelakiti mikaelakiti Buna ziua! Am si eu o problema: avem un contract de intretinere cu cineva, nu vreau sa specific si persoana respectiva vrea sa rupa actele ca nu-i convine cu ... (vezi toată discuția)
Contract cu clauza de intretinere ContSters139535 ContSters139535 Prietenului meu i s-a facut contract cu clauza de intretinere pentru o proprietate.Matusa care i-a facut actul are act de vanzare cumparare pe casa de la ... (vezi toată discuția)
Ce se poate intampla daca.................... nimenea nimenea Imi permit sa va adresez si eu cateva intrebari. Mama si tatal meu in prezent in viata detin un apartament cu 4 camere.Eu mai am un frate. Mama de ceva timp ... (vezi toată discuția)