Buna,as vrea sa rezum cazul meu:fratele meu a avut accident el fiind pasager in masina care nu e vinovata.A stat 12 zile in spital dupa care a murit.Problema a acu ca nu stim ce sa facem,ne constituim parte civila sau ne intelegem cu vinovatul(care deja ne a oferit 100 de milioane)ceea ce i super putin in comparatie cu suferinta provocata parintilor si fratilor.Era necasatorit si are o fata dintr o relatie anterioara.Mai multi ne au sfatuit sa ne intelegem ca daca mergem la proces tot ce se castiga se da numai mostenitorului,ceia ce mi se pare incorect avand in vedere ca mama fetei nu l lasa sa vada fata si singurele dati cand vorbea erau cand il intreba de alocatie.Intebarea mea e ce sanse de castig ar avea ca parintisi ce sume ar trebui cerute sau mai bine ar fi sa cerem daune direct asiguratorului.O ultima intrebare .desi nu este vinovat soferul masinii unde se afla fratele meu politistii au constatat ca avea si el peste limita vitezii in acea zona.Se poate trege si el la raspundere
Va multumesc anticipat(fratele meu avea 41 ani si lucra in strainatate cu acte in regula,nu stiu daca acest lucru influenteaza cu ceva cuantumul sau orice alta decizie)
Daca viteza soferului pe care il crezi nevinovat are legatura de cauzalitate cu producerea accidentului? Va fi tras la raspundere doar cel care e vinovat, daca se constata ca amandoi au un oarecare grad de culpa atunci vor fi amandoi trasi la raspundere. Pasagerul va fi despagubit in totalitate indiferent de cine este cel vinovar de accident. Ar fi bine sa consulti un avocat.
Condoleante.
La dosarul in cauza va fi anexata o expertiza tehnica din care sa rezulte vinovatia partilor. Daca din aceasta va rezulta vina exclusiva a soferului celuilalt autovehicul, asiguratorul acestuia poate despagubi pe nepoata dumneavoastra, pe parinti si pe dumneavoastra in calitate de frati. In cazul in care si soferul autovehiculului in care fratele dumneavoastra era pasager va fi gasit vinovat (culpa comuna), singura diferenta va fi ca despagubirea o veti primi de la ambii asiguratori. Pastrati toate facturile si chitantele pentru tot ceea ce a insemnat tratament medical si inmormantare (inclusiv piatra funerara, imbalsamare, parastas). Veti avea nevoie de ele la alcatuirea dosarului de dauna.