as vrea sa-mi deschid o afacere,o ferma mai exact, apeland la fonduri sapard,phare.. o ferma de gaini. am sub 40 de ani, mai exact 20, stau in oras, am bacu luat si din cate stiu, astea sunt niste atuuri. ceea ce vreau sa va intreb este: daca primesc 500.000 euro si daca cumva afacerea nu-mi reuseste, eu cum mai dau banii inapoi, daca banii i-am garantat cu afacerea, ca alte bunuri nu am...pot fi acuzat de ceva anume, mai grav, cu posibila condamnare? ce altceva s-ar putea intampla? va rog sa-mi raspundeti
In primul rand veti avea nevoie de cel putin 200.000 de euro
Apoi SAPARD a fost program preaderare acum activitatile finatabile in domeniul agricol sunt cuprinse in PNDR, finantat din FEADR.
Activitatea descrisa de dumneavoastra se incadreaza la masura 121 deci descarcati ghidul solicitantului pentru aceasta masura si acolo aveti toate informatiile de care aveti nevoie
Ghidul se gaseste pe www.apdrp.ro
1. Nu aveti cum sa "garantati" cu afacerea. Activele construite cu fonduri europene nu pot fi ipotecate.
2. Ca sa primiti 500.000 euro nerambursabili pentru o ferma, dvs. trebuie sa veniti cu alti 500.000 euro, partea dvs. Daca spuneti ca in prezent nu detineti niciun bun, inseamna ca ceva nu se leaga.
3. Faptul ca aveti numai 20 de ani nu este deloc un atu atunci cand trebuie demostrata experienta in domeniul in care doriti a investi.