avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de vanzare-cumparare.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de vanzare-cumparare.

Mama mea a cumparat casa bunicilor.Dupa moartea bunicilor mamei i-a revenit si un teren de vie pe care noi am cultivat vita de vie.
Mama mea a vandut casa cumparata de la bunici unei verisoare dar inainte de a face actul de vanzare cumparare au facut o chitanta de mana in care s-a trecut la vanzare si terenul respectiv. In actul de vanzare-cumparare acest teren nu este trecut. Din nefericire mama mea nu mai are un exemplar al chitantei de mana pe care ei au facut-o. Timp de 7 ani de zile ,dupa actul de vanzare-cumparare facut intre mama mea si verisoara ,mama este cea care plateste impozitul pe terenul respectiv deoarece este inca pe numele ei.
In cazul de fata, terenul respectiv este considerat al mamei mele sau al verisoarei?
Daca este considerat al verisoarei mele cum o poate determina mama mea pe verisoara sa-si plateasca impozitul?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: monica.p. , utilizator 20:45, 9 Iunie 2010
buna seara
cel mai bine ar fi sa perfectati actele de vinzare cumparare si pentru acel teren

Conform legislatiei terenuriel se vand numai prin act autentic.
Mama dvs este in continuare proprietara terenului pentru
ca nu l-a vandut prin act autentic la notar si dina cest motiv
plateste in continaure impozit pentru acest teren.
Mama dvs va trebui sa mearga la notar sa incheie
cu verisoara sa un act de vanzare-cumparare si
pentru teren.
Dar in situatia in care verisoara mea nu doreste sa isi faca act de vanzare-cumparare,deoarece ea v-a trebui sa plateasca taxa la notar, atunci ce ramane de facut?
Noi presupunem ca verisoara mea mai are originalul chitantei de mana in care este trecut si terenul de vie.
in prezent, cine cultiva acest teren?
cine il stapaneste efectiv?
O data cu vanzarea casei,parinti mei i-au dat si terenul respectiv. Adica de 7 ani de zile verisoara mea este cea care il munceste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren lasat mostenire dupa ce a fost vandut Misha4870 Misha4870 Buna ziua, Sora mea si cu mine, avem urmatoarea situatie legata de o mostenire. Bunicul nostru din partea mamei le-a vandut parintilor nostri (mamei si ... (vezi toată discuția)
Recuperare teren extravilan aim aim Buna! Am si eu o problema bunica mea a cumparat 1,45 ha teren extravilan acum 5 ani de la o verisoara de-a ei avand ca acte doveditoare un antecontract si o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ma poate ajuta cineva cu urmatoarea problema juridica? ... Mei Ren Mei Ren Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu urmatoarea problema juridica? In anul 2005 bunicul a incheiat un antecontract de vanzare asupra unui teren cu o ... (vezi toată discuția)