Va rog sa ma lamuriti. Daca eu i-mi recunosc copilul conform procedurii (declaratie in fata ofiterului de la registru civil) fara ca mama sa fie de acord sa-mi recunosc copilul, ..Ce trebuie sa faca ca sa apar in certificatul de nastere ca tata in locul liniutei.??.Repet ca mama se opune la aceasta recunoastere dar am testul ADN ce confirma faptul ca sint tatal acestui copil..M-i sa spus ca fara acordul mamei niciodata nu se fac mentiuni in CN al minorului .. E adevarat? Trebuie o hotarire judecatoaresca ca sa fiu trecut in CN ca tata??
Va multumesc tuturor..
Paternitatea din afara căsătoriei se poate stabili fie prin recunoaşterea voluntară din partea pretinsului tată, fie prin acţiune în justiţie pentru stabilirea paternităţii. Aceasta actiune are ca principal efect juridic stabilirea paternităţii copilului faţă de acel bărbat. Ca şi înainte de recunoaştere, copilul rămâne tot din afara căsătoriei, dar cu paternitatea stabilită nu numai de la data recunoaşterii, ci şi pentru trecut, de la naştere, chiar de la concepţie.
Această schimbare în starea civilă a copilului poate determina în condiţiile legii, efecte cu privire la numele copilului – art. 64 Cod fam. - în cazul în care filiaţia a fost stabilită ulterior şi de celălalt părinte, instanţa judecătorească va putea da încuviinţarea copilului să poarte numele acestuia din urmă; ocrotirea acestuia prin părinţi, obligaţia de întreţinere, succesiunea.
Atentie la termenele prevazute de lege.
Numai bine.
L.C.
Paternitate
moonshadow
In cadrul unei casatorii, sotia ramane insarcinata cu un alt barbat.
Intervine un divort=D>.
Cum va putea acest \"alt barbat\", casatorindu-se cu mama ... (vezi toată discuția)
Paternitate
prasnel
Buna ziua
Situatia pe scurt:
Copil nascut in ianuarie 2007 in afara casatoriei, recunoscut la nastere de presupusul tata biologic.
Intre timp au aparut ... (vezi toată discuția)