avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ancheta politiei intr-un proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ancheta politiei intr-un proces penal

Buna ziua,

Atunci cand esti parte vatamata intr-o plangere penala si treci numele martorilor in declaratie, cum se procedeaza: trebuie sa vorbesti cu martorii si sa-i rogi sa se prezinte sau ii treci pe cei despre care stii ca sunt martori ai incidentului si politia ii obliga sa se prezinte?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:00, 8 Iunie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Daca in declaratia sustinuta de dvs mentionati martori,organul de cercetare penala,
urmeaza sa analizeze necesitatea si utilitatea audierii acestora,si daca pentru lamurirea spoectelor si aflarea adevarului apreciaza ca si necesar audierea lor ,
desfasoara procedura legala de citare
Mii de multumiri pentru raspuns.
Dvs.puteti solicita citarea unor martori care cunosc nemijlocit starea de fapt,necitati ca martori de catre politie ,dar si persoane care sa dovedeasca eventualele dvs.pretentii civile sau daune morale,daca este cazul, in situatia in care va constituiti parte civila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parti vatamate in procesul penal Simonne_ Simonne_ Pentru a putea fi parti vatamate intr-un proces penal trebuie depusa o cerere in acest sens? Nu se ia in considerare faptul ca am facut plangeri in procesul de ... (vezi toată discuția)
Nu m-am prezentat la un proces penal, pot fi pedepsit? cristi_225 cristi_225 Sotia mea, cetatea strain a fost in Bucuresti (noi suntem din Oradea) si a fest jefuita si amenintata cu cutitul. Astazi a fost procesul si ea a fost citata ca ... (vezi toată discuția)
Audiere martor. iup? valyd11 valyd11 Un martor a primit citatie de la politie pentru audiere. Acest lucru inseamna ca a inceput urmarirea penala? Partea vatamata nu a primit nici un raspuns, ... (vezi toată discuția)