As dori sa lichidez un SRL care a avut activitate daor in primele luni ale anului 2006, insa a acumulat datorie la bugetuld e stat sub forma de impozit minim. Acest impozit nu a fost achitat, am primti osmatie ca se va deschide procedura insolventei si de atunci nimic. Ce ar trebui sa faca administratorul in acest caz? In statutul societatii am obs ca am un paragraf in care scrie ca asciatul participa 100% la beneficiile si pierderile societatii. Eu stiam ca la SRL se raspunde in limita aportului adus si atat, dar acum din fraza asta nu imi este clar daca va fi obligat sa suporte dupa lichidarea societatii datoriile acesteia sau nu.
Din cate stiu trebuie sa achiti datoria la stat.Dupa aia sa desfiintezi societatea.
Daca vreti lichidare s-ar putea sa va coste mai mult, pentru ca trebuie platit lichidator si tot trebuie achitat la stat restanta.
Daca nu platiti, s-ar putea sa devina urata treaba, sa va treziti cu executor la usa.
Pentru desfiintare firma trebuiesc depuse 2 dosare la Reg. Com. care sa contina urmatoarele acte:
Etapa I de lichidare si dizolvare
1. Cerere de inregistrare a mentiunii de dizolvare si lichidare
2. Hotararea AGA sau a asociatului unic prin care se dispune dizolvarea si lichidarea concomitenta a societatii, prin acordul unanim de impartire a activelor ramase, dupa plata creditorilor
3. Imputernicirea persoanei care va depune actele
4. Dovada achitarii taxelor: taxa judiciara de timbru: 39 lei; timbru judiciar: 0,15 lei; comisionul de transmitere a documentului la Monitorul Oficial: 10 lei; tariful de publicare in Monitorul Oficial al Romaniei: in functie de numarul de caractere publicate
Etapa II de radiere
1. Cererea de radiere din Registrul Comertului
2. Certificatul de inregistrare si anexele
3. Situatia financiara de lichidare
4. Hotararea de repartizare a activelor
5. Certificat de la Fisc din care rezulta ca societatea nu are datorii la bugetul de stat si la contributiile sociale
6. Imputernicire
7. Dovada achitarii taxelor: taxa judiciara de timbru: 39 lei; timbru judiciar: 0,15 lei; taxa de registru: 30 lei
Ati spus ca ma pot trezi cu executor judecatoresc la usa (societatea in cauza este a sotului meu), dar atata timp cat este SRL nu se raspunde in limita aportului adus, chiar daca in statut exista acea fraza?
pe scurt
societatea este cu raspundere limitata
adica asociatii raspund in limita capitalului social subscris
dar in cazul falimentului administratorul poate raspunde cu averea personala pentru datoriile societatii - art 138 din lege 85/2006