sant plecat din RO,inainte sa revin acasa as vrea sa stiu ce trebuie sa fac sa nu am surprize acolo!!! In anul 2000 am fost condamnat definitiv la 5 ani cu executare(fals si regimul circulatiei),nu am nici o alta informatie,cum pot sa intru in posesia hotararii definitive(Tribunalul Suceava ori Curtea de Apel SV) si care sunt etapele ce trebuie sa le urmez pina pedeapsa este prescrisa(din oficiu??)
Termenul de prescriptie a executarii pedepsei este de 5 ani plus durata pedepsei ce urmeza a fi executata, conform art.126 cod penal.
Deci daca tu ai fost condamnat in 2000(vezi luna), executarea pedepsei se prescrie in luna corespunzatoare condamnarii dupa trecerea perioadei de 10 ani.
Sentinta o poate scoate de la arhiva Tribunalului , o persoana (avocat, ruda ) .
Prescriptia executarii pedepsei ar trebui sa cam intervina deoarece au trecut 10 ani de la condamnare( 5 ani termenul de prescriptie + 5 ani durata pedepsei aplicate) .
Apelati la un avocat sa obtia pentru dvs. o copeia a hotararii.Si de asemenea trebuie stiut daca nu cumva cursul precriptiei a fost intrerupt prin acte efectuate de organele penale si astfel termenul de prescriptie sa fi fost modificat.
Art.127 c.pen,reglementeaza intreruperea cursului prescriptiei executarii pedepsei,dupa cum urmeaza:
"Cursul termenului prescriptiei prevazute de art.16 se intrerupe prin inceperea executarii pedepsei sau prin savarsirea din nou a unei infractiuni.
Sustragerea de la executare,dupa inceperea executarii pedepsei,face sa curga un nou termen de prescriptie de la data sustragerii"
Prescrierea faptei
laubalaur13
daca am fost condamnat definitif in sept 2000 la 7 ani de inchisoare ptr infractiuni economice, cand intervine prescrierea faptei , tinand cont de faptul ca nu ... (vezi toată discuția)