am contestat un proces verbal de contraventie, finalizat printr-o sentinta civila prin care se constata perimarea actiunii.contestarea procesului verbal s-a facut conform art.27, din Ordonanta 2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor, intrucat procesul verbal nu a fost comunicat (comunicarea procesului verbal si a instiintarii de plata se face prin posta, cu aviz de primire, sau prin afisare la domiciliul sau sediul contravenientului.Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces verbal semnat de cel putin un martor) Dupa primirea sentintei am primit si o adresa prin care mi se solicita sa ma prezint la serviciul rutier pentru predarea permisului. Cat de legal este si ce pot face pt. evitarea suspendarii permisului? :((
ART. 248
(1) Orice cerere de chemare in judecata, contestatie, apel, recurs, revizuire si orice alta cerere de reformare sau de revocare se perima de drept, chiar impotriva incapabililor daca a ramas in nelucrare din vina partii timp de un an. Partea nu se socoteste in vina, cand actul de procedura urma sa fie indeplinit din oficiu.
(2) Termenul perimarii nu curge cat timp, fara vina partii, cererea n-a ajuns inca la instanta competenta sa o judece sau nu se poate fixa termen de judecata.
(3) In materie comerciala termenul de perimare este de sase luni
- e vina dumneavoastra ca ati fost interesat de stadiul dosarului atata timp;
- puteati sa fi cerut judecarea dosarului in lipsa si atunci nu ar fi intervenit perimarea
- nu prea mai aveti ce sa faceti
-e bine sa vada totusi un avocat hotararea poate gaseste o solutie desi e putin probabil
-
Termen
ada48
Buna ziua. Care este termenul in care un dosar suspendat potrivit art.244, alin.1, pct.1, poate fi repus pe rol, dupa ramanerea definitiva si irevocabila a ... (vezi toată discuția)