avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... roman care ar mosteni in Grecia si care s-a trezit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

roman care ar mosteni in Grecia si care s-a trezit tarziu

Buna ziua,

este prima oara cand adresez o intrebare pe un forum cu specific legislativ si va rog sa imi scuzati limbajul rudimentar. Caut totusi sa va dau cat mai multe informatii din cate detin.

Este vorba de bunica mea, cetatean roman, al carei unchi (fratele tatalui ei) era cetatean grec, locuia in Grecia, nu avea descendenti pe altii decat nepoti din partea fratilor. Acesta a murit la sfarsitul anilor ' 70 si a lasat in urma un teren + o casa cu terenul de sub ea in Atena.

Ce s-a intamplat cu aceste proprietati dupa decesul unchiului? Se pare ca au intrat in posesia unuia dintre nepoti, dar ca acesta nu are act de proprietate pe numele lui, neputand sa il vanda inca in aceste conditii (aici icna e cam nebuloasa situatia).

Precizez ca bunica mea poate dovedi calitatea de descendenta prin tot felul de acte dar nu poseda nici un bun dat ei in uz de catre acest unchi.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:

1) este cumva prea tarziu ptr. a incepe demersurile de dobandire a calitatii de mostenitor (30 de ani de la deces)?
2) daca nu, cine ne poate da mai multe informatii despre actuala situatie a casei/terenului?
3) tot daca nu, si daca i se va recunoaste calitatea de mostenitor, mai poate intra atat de tardiv in posesia vreunei parti/despagubiri?
4) care autoritate are sanse mai mari sa ne ajute? Cea elena in Ro sau cea romana in Grecia?

Va multumesc anticipat ptr. orice informatii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Mai 2007
reveilquidam, utilizator
Cred ca cel mai bine v-ar lamuri un avocat care cunoaste legislatia din Grecia.
Fiind vorba de o persoana decedata in Grecia si de un imobil in masa succesorala, legea care guverneaza aceasta situatie este legea statului grec.
Puneti mai multe intrebari nepotului... poate ca el insusi ar avea nevoie de dvs. pentru a-si lamuri situatia (daca ziceti ca nu are acte).
E drept ca nu cunosc legislatia greaca, dar mi se pare putin probabil ca nepotul sa nu-si poata face acte dupa 37 de ani. Nu cred ca ati mai avea sanse dupa atata timp.
Parerea mea este sa angajati un avocat elen, asa v-ati lamuri cu siguranta.
Si daca nu ati mai avea drept asupra imobilelor, cu atat mai mult nu ati mai avea drept la vreo despagubire, aceste drepturi prescriindu-se mult mai repede. In toate tarile Europei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria intre un cetatean roman si unu cetatean grec ce acte sunt necesare si care este valabilitatea acestor acte? sylvye sylvye Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati daca puteti sa imi explicati ce acte sunt necesare pentru casatoria intre un cetatean roman si unul grec? Casatoria ... (vezi toată discuția)
Custodie minor ContSters172430 ContSters172430 SUNT CASATORITA IN GRECIA CU UN CETATEAN GREC,AVEM UN COPIL IMPREUNA DUPA 2 ANI DE CASATORIE NU NE M AI INTELEGEM EU VREAU SA DIVORTEZ EL NU ESTE DE ACORD SA ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune carmenbarbulescu carmenbarbulescu Buna ziua aş dori să primesc un răspuns pertinent la următoarea întrebare. dacă sora mamei mele, împreună cu soţul ei au locuit timp de 33 de ani în ... (vezi toată discuția)