avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIC fara stagiu de cotizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIC fara stagiu de cotizare

Buna ziua,
va rog sa ma ajuti cu urmatorul subiect:
am o angajata care a nascut, a efectuat cele 126 de zile de sarcina si lauzie dar in schimb nu are stagiu de cotizare de 12 luni iniante de nasterea copilului pentru a putea beneficia de CIC.
Ce as putea sa fac? se poate sa i se suspende contractul si daca da, pe baza aceluiasi articol ca si pentru cele care au stagiu?
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 14:11, 8 Iunie 2010
Da, bineinteles, faceti decizie de suspendare -51 lit a, in baza cererii formulate de angajata, la care ataseaza si certificatul de nastere al copilului
Insa salariata nu va beneficia de indemnizatia pentru cresterea si ingrjirea copilului cu varsta de pana la 2 ani.
Asa ma gandeam si eu dar am citit ca perioda aceasta de suspendare este considerata perioada asimilata stagiului de cotizare in sistemul public de pensii( citez din consilierul Asigurari Sociale de la Rentrop). Daca eu ii fac suspendare si o trec si in carnetul de munca are aceleasi efecte cu cele pentru care exista stagiu?

Multumesc
Interesant punct de vedere
Asa este, insa din cate am studiat, perioada aceasta de cotizare nu este conditionata de faptul ca salariata, cat este in concediu primeste sau nu indemnizatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somajul si concediul de ingrijire copil catalina militaru catalina militaru sunt insarcinata in doua luni si as vrea sa stiu cate zile de concediu prenatal din cele 126 pot lua inainte de a naste. ce se intampla daca in timp ce eu ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim pe motiv de graviditate Dinush Dinush In caz de suspendare CIM pe motiv de graviditate care sunt procedurile? Se inregistreaza in Revisal? si daca da, cum? De asemenea cum ii voi calcula salariul ... (vezi toată discuția)
Cic si concediu de o luna pentru tata smeagull smeagull Buna ziua, Cazul este: mama salariata a beneficiat de concediul medical de nastere si lauzie de 126 de zile. La expirare, angajata vrea sa intre in CIC. ... (vezi toată discuția)