avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata partiala

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca sunt nascuta in data de 18.06.1958, lucrez din data de 06.10.1977, grupa III cand as putea sa ies la pensie anticipata partiala.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ion g , utilizator 11:50, 9 Iunie 2010
1. Conform legii 19/2000 puteti beneficia de pensie anticipata partiala incepand cu iunie 2013, respectiv la implinirea varstei de 55 ani.
2. Dar din ianuarie 2011 vom avea o noua lege a pensiilor. Reveniti dupa apariatia noii legi.
momentan nu va puteti pensiona din 2 motive:1-guvernantii nostri au pus frana la pensionarea anticipata si anticip.partial,nu se stie pana cand,2-treb.sa aveti cu 5 ani(minim) mai putin decat varsta standard de pensionare(60 de ani deocamdata pt.ca varsta de pensionare creste treptat) pana la 63 ani.nu va-m lamurit prea bine dar cel putin deocamdata nu va mai ganditi la pensionare chiar daca va doriti. multa sanatate.
ion g a scris:
momentan nu va puteti pensiona din 2 motive:1-guvernantii nostri au pus frana la pensionarea anticipata si anticip.partial,nu se stie pana cand,

Deocamdata n-a pus nimeni nicio frana, actul normativ inca n-a intrat in vigoare iar dosarele privind acordarea pensiilor anticipate / anticipate partiale se pot depune la casele teritoriale de pensii, cu conditia ca cei care solicita pensia sa indeplineasca cele doua conditii: varsta si stagiul complet de cotizare.
ion g a scris:
2-treb.sa aveti cu 5 ani(minim) mai putin decat varsta standard de pensionare(60 de ani deocamdata pt.ca varsta de pensionare creste treptat) pana la 63 ani.

Potrivit actualei legislatii, varsta de pensionare a femeilor creste treptat pana la 60 de ani. Ce se va intampla la anul vom mai vedea.
ion g a scris:
nu va-m lamurit prea bine

Asta ati scris-o chiar dvs. Eu va rog ca, pe viitor, sa va argumentati afirmatiile daca doriti sa raspundeti intrebarilor puse.

@mariafarau@yahoo.com

Ca sa beneficiati de pensie anticipata partiala trebuie sa indepliniti, cumulativ, doua conditii: sa aveti varsta de 55 de ani si sa fi realizat stagiul complet de cotizare de 30 de ani. Dvs. indepliniti numai conditia referitoare la stagiu, nu si pe cea referitoare la varsta.

Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
o.k.o sa ma conformez.dar cred ca totusi doamna a inteles din ce am scris ca treb.sa aiba 55 ani si deci nu se poate pensiona.asta era esentialul.numai referitor la "ce se va intampla " m-am grabit si am anticipat ca legea v-a fi altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de pensionare la femei VASILENCO MIHAELA VASILENCO MIHAELA Sunt nascuta la data de 05.06.1965. Am fost salariata de la data de 08.09.1983 pana la data de 09.09.2010 cand am fost data in somaj. 16 ani si 6 luni din ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata femei Ana Agapi Ana Agapi sunt nascuta in iulie 1957, am 35 ani de vechime din care 25.5 ani in grupa II. cand pot solicita pensie anticipata si care va fi penalizarea? multumesc. (vezi toată discuția)
Pot beneficia de o categorie de pensie? varhire varhire As dori sa stiu daca sint nascuta in 04.04.1956 si lucrez din 1981 (8 ani in grupa a 2-a),dar am avut probleme mai serioase de sanatate si am intrerupt o data ... (vezi toată discuția)