Sunt nascuta la data de 05.06.1965. Am fost salariata de la data de 08.09.1983 pana la data de 09.09.2010 cand am fost data in somaj. 16 ani si 6 luni din totalul anilor de vechime am lucrat cu incadrarea in grupa I I -a de munca. Am trei copii nascuti si crescuti . Spuneti-mi va rog daca se poate la ce varsta m-as incadra pentru pensionare ? De angajat nu ma mai angajeaza nimeni la varsta pe care o am. Nu am specificat faptul ca am lucrat intr-un singur loc si tot ce tine de asigurari s-a platit si virat complet si la timp. Va multumesc anticipat
Deocamdata nu indepliniti conditia de varsta si nici pe cea de stagiu.Sa asteptam publicarea in M.OF. a noii legi,dupa care se pot oferi alte informatii.O zi buna.
Doamna, sunteti foarte tanara pentru a pune problema pensionarii. :)
Potrivit actualei legislatii si intrucat ati realizat stagiul complet de cotizare de 30 de ani, puteti beneficia de pensie anticipata partiala la 55 de ani. De pensie pentru limita de varsta puteti beneficia la 56 de ani si 6 luni, varsta standard de pensionare de 60 de ani fiind redusa cu 3 ani si 6 luni pentru perioada lucrata in grupa II de munca.
Conditia referitoare la varsta nu o indepliniti pentru a beneficia de pensie. Dupa ce apare viitoarea lege a pensiilor reveniti cu intrebarea, tot in acest topic.