avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... La ce varsta pot beneficia de pensie pentru limita de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

La ce varsta pot beneficia de pensie pentru limita de varsta?

Sunt nascuta in 1958(in momentul actual am 52 ani), in perioada 04.08.1977 - 12.08.1994 (17 ani vechime) am lucrat in cadrul Intreprinderii de Masini Unelte Bacau cu grupa II-a.
In prezent lucrez la un magazin ca comerciant (vanzatoare) din data de 01.03.2000 (10 ani vechime).
As vrea sa stiu la ce varsta as putea iesi la pensie de drept.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:05, 21 Iunie 2010
Potrivit actualei legislatii, puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta la 56 de ani si 6 luni iar de pensie anticipata partiala la 55 de ani.

Conditia referitoare la realizarea stagiului complet de cotizare de 30 de ani este indeplinita, intrucat celor 27 de ani stagiu realizat li se adauga 4 ani si 3 luni stagiu aferent activitatii lucrate in grupa II de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare limita de varsta elet_mm elet_mm Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cand as putea sa ma pensionez pentru limita de varsta, daca sunt nascuta in 1958-13 Martie, am o vechime in munca de 26 ani, ... (vezi toată discuția)
Varsta pentru pensionare anticipata stefanat stefanat varsta - 52 ani si 2 luni, vechime in munca - 34 ani si 7 luni perioada lucrata in grupa a-2-a - 25 ani si 9 luni Intrebare: Care este varsta la care ma ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala elenamatr elenamatr buna ziua!!!! sunt femeie, am 55 de ani, nascuta in data de 11 august 1958, lucrez din 01.01.1979, am 17 ani si 8 luni in grupa a 2-a de munca, si in total am ... (vezi toată discuția)