avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... REFUZ PLATA DAUNE CARPATICA PENTRU ACCIDENT USOR
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

REFUZ PLATA DAUNE CARPATICA PENTRU ACCIDENT USOR

Buna ziua,
Sunt un asigurat RCA Carpatica care a produs un accident usor, mai bine zis o tamponare in spate a unui autoturism, din vina mea. Sunt asigurat RCA Carpatica s-a incheiat o intelegere amiabila, eu recunoscandu-mi vina. Problema e ca cei de la Carpatica nu vor sa plateasca daunele celui pe care l-am lovit. Motivul este unul ilar si anume sustin ca nu eu l-am lovit, masina mea este un SUV si nu are foarte mari daune in comparatie cu masina pe care am lovit-o.
Va rog sa-mi spune-ti ce este de facut in acest caz?
BUNA ZIUA
formulati o actiune in instanta pentru pretentii de fapt cel care a suferit avaria trebuia sa faca aceasta actiune
cum justifica faptul ca nu l-ati lovit dv? adresati-va CSA-ului cu o plingere.
catalin ciobanu a scris:

cum justifica faptul ca nu l-ati lovit dv? adresati-va CSA-ului cu o plingere.

Cam ce credeti ca poate solicita CSA-ului, cand acesta nu are conform legii decat :
art. 5. - Comisia de Supraveghere a Asigurarilor are urmatoarele atributii:
a) elaboreaza sau avizeaza proiectele de acte normative care privesc domeniul asigurarilor sau care au implicatii asupra acestui domeniu si avizeaza actele administrative individuale, daca au legatura cu activitatea de asigurare;
b) supravegheaza situatia financiara a asiguratorilor, in vederea protejarii intereselor asiguratilor sau ale potentialilor asigurati, scop in care poate dispune efectuarea de controale ale activitatii asiguratorilor sau brokerilor de asigurare;
c) ia masurile necesare pentru ca activitatea de asigurare sa fie gestionata cu respectarea normelor prudentiale specifice;
d) participa in calitate de membru la asociatiile internationale ale autoritatilor de supraveghere in asigurari si reprezinta romania la conferinte si intalniri internationale referitoare la supravegherea in asigurari;
e) aproba actionarii semnificativi si persoanele semnificative ale asiguratorului, in conformitate cu criteriile stabilite prin norme;
f) aproba divizarea sau fuzionarea unui asigurator inregistrat in romania;
g) aproba transferul de portofoliu;
h) poate solicita prezentarea de informatii si documente referitoare la activitatea de asigurare, atat de la asiguratori, cat si de la orice alta persoana care are legatura cu activitatea acestora;
i) participa la elaborarea planului de conturi, a normelor si a metodelor contabile, dupa consultarea cu asociatiile profesionale ale operatorilor din asigurari;
j) indeplineste alte atributii prevazute de lege.
Este o practica curenta la acest asigurator in a nu despagubi invocand motive puerile si prevalandu-se de Ordinul CSA pt RCA. "Art. 45. - Despăgubirile se stabilesc prin hotărâre judecătorească, în cazul în care: ... alin. 3. nu se pot trage concluzii cu privire la persoana răspunzătoare de producerea prejudiciului, la cauzele si împrejurările producerii accidentului, precum si la cuantumul prejudiciilor produse."
Nu va ramane decat ca cel pagubit sa depuna o cerere de conciliere la asigurator, dupa care sa va actinoneze pe dvs in instanta si sa cheme asiguratorul in garantie.
Succes !
Subscriu sfaturilor date de expertautopn...Numai instanta sesizata de pagubit mai poate sa rezolve o astfel de situatie.

Alte discuții în legătură

Vreau sa infiintez un pfa pentru broker in asigurari Jeremy Jeremy 1. Ce taxe si impozite platesc catre stat daca eu ca titular al PFA-ului dupa cel infiintez, mai lucrez intr-o institutie care plateste contributiile catre ... (vezi toată discuția)
Dosar de dauna carpatica manuela78 manuela78 Afara era polei, ningea, viscolea si eu ma deplasam incet cu microbuzul de transport persoane regulamentar pe banda mea de mers. O masina care venea din fata a ... (vezi toată discuția)
Probleme cu citarea in proces rca vio030 vio030 Buna ziua! In luna mai a anului2011 am fost implicat intr-un eveniment rutier in care eu am fost vinovatul. Mai exact am lovit in spate la o trecere pietonala ... (vezi toată discuția)