Barul nu este unitate de productie, adica nu cumpara materie prima pe care sa o transforme in altceva incorporand in noul produs materia prima plus munca si energie. Amestecarea bauturilor este altceva decat productia iar inregistrarile se fac ca si cand consumatorul ar bea ginul sec si apoi ar cere un suc de portocale.
:offtopic:
Produsul finit al barurilor sunt betivii, este singurul lucru care se produce in baruri ... asta asaaa, ca o parere
si la bucatarie daca tai o rosie, un castravete, 1/2 de ceapa si razi branza, ce iese? nu se numeste "salata" si e un alt produs...eu stiam ca orice transformare fizico-chimica a unei materii prime duce la aparitia unui nou produs, intermediar sau finit. iar ca raspuns pt.xinom, poti sa bati pe casa de marcat fiecare ingredient in parte, care intra in componenta cocteilului ( 50 g.gin, 100 g.suc portocale, 10 g.lamaie) sau poti sa te complici si sa folosesti un retetar pt.fiecare produs finit in parte si la sf.zilei faci un bon de consum pe ce materiale s-au consumat, dar asta necesita o casa de marcat care sa-ti detalieze la sf.zilei ce a iesit din gestiune si intrari separate pt.ingredientele care fac parte din retete, fise de magazie si e multa munca. dar cu cafeaua cum procedezi?