avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CHEMARE IN JUDECATA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CHEMARE IN JUDECATA

Buna ziua. Sunt profesor titular si anul acesta am ocupat un post prin restrangere de activitate ,post vizat de un alt cadru didactic fara restrangere de activitate dar cu punctaj mult mai mare ca mine.Am primit citatie prin care domnul cerea ISJ-ului sa anuleze decizia mea de numire pe postul respectiv iar dumnealui sa fie transferat la cerere pe acel post pe motiv ca este din localitatea unde este postul(mediu urban) si are punctaj mai mare. Precizez faptul ca eu am avut restrangere in mediul rural dar am peste 7 la concursul de titularizare fap ce-mi permite sa ocup un post in mediul urban. Consultand juristul ISJ acesta mi-a spus(citez): ISJ-ul era obligat sa-ti dea post dar nu sa te aseze in varful piramidei. Mi-a lasat de inteles ca la proces(fiind chemat si ISJ-ul in instanta) il va sustine pe domnul respectiv pentru ca are o vechime mai mare si mult mai multa experienta. Trebuie sa depun intampinare dar nu stiu cum . Aveam speranta ca ma va sustine reprezentantul ISJ-ului dar....................................... Este posibil ca decizia de numire pe post sa fie anulata chiar daca Metodologia Miscarii Personalului Didactic imi da dreptate in toate privintele. Si pentru ce am fost chemata eu in instanta ?Am ales din posturile vacante oferite de ISJ. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac! Multumesc .
Cel mai recent răspuns: dani-09 , utilizator 00:00, 13 Iulie 2011
Cred ca pentru inceput ar trebui sa consultati un avocat.
Mult succes
av.M.Hornea
Fireste ca ar fi recomandat sa contactati un avocat macar pentru a va intocmi intampinarea, dar dintr-un salariu de profesor e greu de platit onorariu avocatului, mai ales ca daca pierdeti nu va puteti recupera cheltuiala. Daca decideti sa va aparati singur intocmiti intampinarea si aratati ca si dvs si ISJ ati respectat legea si metodologia, ca nu exista motive pentru a anula decizia dvs.de numire, scrieti probele de care va folositi (de ex; probe, inscrisuri, interogatoriu ), mai multe sfaturi nu va pot da ptr .ca nu cunosc detaliile din dosar. Nu uitati sa treceti pe intampinare nr. de dosar si termenul si daca mai este timp depuneti intampinarea la registratura instantei sau o trimiteti prin posta cu confirmare de primire, daca nu mai este timp (daca termenul este maine poimaine) veti depune intampinarea la dosar in ziua cand aveti termen. Intampinarea se face in 4 exemplare (unul ptr instanta, unul ptr reclamant, unul pentru ISJ si unul va ramane dvs - daca o trimiteti prin posta trimiteti 3 exemplare, daca o depuneti la registratura mergeti cu toate cele 4 exemplare dintre care unul va va firestituit cu numar de inregistrare). Anexati la fiecare exemplar al intampinarii copii xerox dupa documentele pe care le folositi ca probe. Daca ati putea sa ne spuneti ce a scris reclamatul in cererea de chemare in judecata as putea sa va dau mai multe argumente pentru intampinare.
In temeiul art.1 si urm./Legea 554/2004,art 14 alin 3 lit a din Metodologia de miscare a personalului didactic solicita:
-anularea decizie ISJ prin care eu am fost transferata ca urmare a restrangerii de activitate din mediul rural in mediul urban,cu incalcarea regimului de mediu,prev.imperativ de art 14 alin 3 lit.a din Metodologia de miscare a personalului didactic,decizii netemeinice si nelegale;
-Obliga Consiliul de Administratie al ISJ sa emita o noua decizie prin care dumnealui sa fie transferat la cerere pe postul respectiv;
-daune morale in cuantumum de 100000 ron;
-cheltuieli de judecata ce vor fi determinate de acest proces.
Iar la MOTIVELE ACTIUNII sunt 3 pagini in care dumnealui prezinta toate motivele pentru care ar fi indreptatit sa ocupe acest post. Subliniez faptul in in sedinta de modilitate,fiind prezent si dumnealui, mi-a propus sa fac schimb de posturi,lucru refuzat de mine pentru ca postul ocupat de mine are o vibilitate de 4 ani iar postul pe care urma sa-l elibereze domnul are o viabilitate de 1 an si am trait experienta neplacuta a unei restrangeri de activitate, nu mai vreau.
La scoala unde m-am transferat au fost vacante 2 posturi celalalt fiind ocupat de o alta colega ,tot in restrangere, cu punctaj mai mic decat mine ,fiind si ea chemata in instanta. Ma intreb: daca acceptam sa fac schimb atunci totul era legal,fiind dumnealui multumit?
A recurs si la calomnie, discriminare fata de cadrele didactice tinere si fara experienta(parerea dumnealui) totul fiind specificat in Motivele Actiunii. A cerut daune morale pentru ( citez din actiune) : stres suplimentar creat,umilinta la care am fost supus cand s-a pus semnul egal intre mine si aceste doua tinere, absolvente USH(SPIRU-HARET) cu cca.3 ani vechime. Am terminat Spiru-Haret dar mi-am castigat statutul de titular in urma unui concurs unic de titularizare si nu am 3 ani vechime. Daca este specificat undeva ca absoventii Spiru-Haret (titulari) nu au aceleasi drepturi ca toti ceilalti atunci eu renunt la invatamant. Va multumesc pentru faptul ca ma ascultati si va rog sa ma sfatuiti ce pot face pentru a ma apara.
Este f bine ca nu ati acceptat propunerea reclamantului de a face schimb- posturile in invatamant nu sunt la discretia cadrelor didactice sa faca ele troc dupa bunul plac. Mai am nevoie de cateva lamuriri pentru a va schita o intampinare: care este data deciziei contestate, care este data la care domnul respectiv a depus cerererea de chemare in judecata la instanta (daca stiti, daca nu- spuneti-mi macar data inscrisa pe cerere)? Pe colega dvs. a chemat-o in judecata in acelasi dosar sau in dosare diferite? Daca sunt dosare diferite dati-mi si nr dosarului colegei precum si numele ei. Cand este termenul de chemare in judecata? Stiti cumva daca ISJ a primit anterior cererii de chemare in judecata o alta adresa din partea reclamantului prin care solicita anularea deciziei dvs? Ce articole din metodologie sustine reclamantul ca au fost incalcate?

In ceea ce priveste daunele morale- stati linistita- nu le va primi chiar daca se va anula decizia dvs. cu atat mai mult cu cat dvs. nu aveti nici o vina daca ISJ a emis decizia dvs. cu incalcarea legii si a metodologiei (nu sunteti dvs emitentul). Incercati sa ii aratati juristului ISJ ca daca va sustine cererea reclamantului nu face decat sa recunoasca faptul ca ISJ a gresit, iar in acest caz, ISJ recunoscandu-si vina, e posibil ca instanta sa oblige ISJ la plata daunelor morale ( repet: pe dvs nu va poate obliga la plata daunelor morale ptr ca nu sunteti dvs emitentul. In mod exceptional daca s-ar dovedi de ex. ca ati dat spaga sau ati influentat in mod fraudulos decizia ISJ doar atunci ar exista posibilitatea sa fiti obligata la plata de daune morale, dar pentru asta ar trebui sa existe un dosar penal - nu este cazul, stati linistita). Daca la primul termen juristul ISJ depune intampinare din care rezulta ca sprijina pe reclamant faceti o sesizare la care anexati copie de pe intampinarea ISJ si pe care o trimiteti si la ISJ si la Ministerul Educatiei, pentru ca e clar ca juristul prejudiciaza ISJ printr-o asemenea atitudine. Daca juristul, cand depune intampinarea, nu va da si dvs un exemplar cereti judecatorului sa-l oblige sa va dea un exemplar de pe intampinare.
Astept lamuririle dvs.
Nu ati apelat la sindicat? Poate va ajuta ei. In general acestia au consilier juridic angajat, putandu-va asigura apararea in aceasta situatie.
Asta in cazul in care sunteti membru :)

Alte discuții în legătură

Care sunt pasii de anulare a deciziei consiliului de administratie? RobertStanila RobertStanila Buna seara! Sunt invatator si am participat la etapa de pretransfer consimtit intre unitati de invatamant la o scoala care a publicat post vacant in acest ... (vezi toată discuția)
Anulare cerere chemare judecata seanasdzxc seanasdzxc Admite excepţia de netimbrare a cererii de chemare în judecată, invocată > de instanţă din oficiu. Anulează cererea de chemare în judecată ... (vezi toată discuția)
Multumesc pentru raspuns - titularizare pt cei cu dimploma la s.h. litescu litescu In primul rand vreau sa va multumesc pentru RASPUNS.In al doilea rand pot sa va spun ca am fost la inspectoratul judetului Dambovita in legatura cu ... (vezi toată discuția)