avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Noul cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Noul cod penal

Ma poate ajuta cu o informatie...cand este posibila punerea in aplicarea a noului cod penal? Exista posibilitatea sa se aplice redozari de pedeapsa? Multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 19:49, 8 Iunie 2010
Noul Cod Penal din cate stiu eu nu va intra prea curand in vigoare.
Posibilitatea aplicarii unor redozari de pedeapsa va exista doar cand va exista si o alta lege care sa le dispuna, in vigoare.Deocamdata avem una in vigoare- Actualul Cod Penal.
Mult succes.
av.M.Hornea
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2010
Mihaela Hornea, Avocat
Multumesc pentru informatii......totusi in iulie 2010 ar trebui adoptata Legea (la un an de la data publicarii in M.O.). Nu stiu care e stadiul cu codul de procedura penala....
tot se aude de cativa ani de noul cod penal dar parerea mea ca nici in 2011 nu va intra in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod penal ContSters94352 ContSters94352 cind intra in vigoare noul cod penal acum ce e a fost promulgat de basescu? (vezi toată discuția)
Codul penal-nerecunoscut fapta michy michy mai am o nelamurire in ce priveste noul cod penal pentru cei condamnati definitiv si nu siau recunscut fapta este in curs vreo lege si pentru ei se va reduce ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal hanna12345 hanna12345 As vrea sa stiu daca un detinut care este condamnat definit la 2 ani si jum. pt. furt calificat va beneficia de prevederile noului cod de procedura penala ... (vezi toată discuția)