avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... imputernicire auto strainatate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

imputernicire auto strainatate

Buna ziua
am cumparat recent un autoturism de la o pers. fizica si trebuie sa ies in strainatate cu ea si sa stau cam o luna sau doua in germania cu masina. Nu mai am timp cat mai stau acasa sa transcriu. As vrea sa cer o imputernicire notariala, masina astfel ramane pe numele vechiului titular, pana cand ma intorc.

Intrebare: E legal asa ceva? In limba romana e valabila imputernicirea sau trebuie tradusa ? In ce limba?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: iceflower , utilizator 14:17, 9 Iunie 2010
Buna ziua,

Proprietarul actual al masinii va da o imputernicire sa iesiti din tara cu ea. De obicei nu se solicita traducerea imputernicirii, aceasta verificandu-se la iesirea din tara, dar avand in vedere ca dvs. intentionati sa stati in strainatate doua luni poate ca ar fi nevoie de o traducere, (fie in engleza sau germana)
Solicitati in acest sens un raspuns si de la politia rutiera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare in turcia cu masina -leasing CRIS TIMISOARA CRIS TIMISOARA va rog sa-mi spuneti daca e nevoie ca imputernicirea data de firma de leasing pentru a pleca in afara tarii ( in cazul de fata in Turcia) trebuie tradusa si ... (vezi toată discuția)
Cedarea dreptului de utilizare a unui autoturism protechnik protechnik Mi-am vandut autoturismul proprietate personală unei persoane. Am făcut contract de vanzare cumparare (am incasat contravaloarea ), dar transcrierea se va ... (vezi toată discuția)
Iesire in srainatate cu un autovehicul imprumutat puyubzn puyubzn Buna ziua. As vrea sa stiu ce acte imi sunt necesare pt. a putea sa parasesc tara cu un autoturism imprumutat? Pentru Turcia sunt cerinte speciale? Va ... (vezi toată discuția)