avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cine a mai trecut prin asa ceva????
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cine a mai trecut prin asa ceva????

Am lucrat 3 ani de zile ca agent de vanzari la o firma de distributie, si dupa ce mi-am dat demisia , am fost actionat de aceasta firma in instanta pentru primirea de foloase necuvenite pentru perioada pentru care am fost angajat si obligarea mea de a restitui aceste sume. De fapt fostul angajator spune ca departamentul salarizare m-a platit luna de luna, timp de trei ani de zile cu sume mai mari decat cele trecute in CIM si ca a fost o regretabila eroare.. De fapt aceste sume sunt comisioanele de vanzari lunare cu care eram platiti in plus fata de CIM, toti agentii din aceasta firma. Mentionez ca nu exista un contract de comisionare anexat la CIM, ci erau niste proceduri interne dupa care se calcula salariul luna de luna. Cum sa fac? Ma poate ajuta cineva?
Cel mai recent răspuns: bogdan.graur , utilizator 10:32, 14 Iunie 2010
Important este daca au cum sa arate acest lucru. cum primeati banii? pe fluturas? card? si daca pe fluturas aparea aceasta suma data in plus si ca ce era trecuta? cat aveati dvs salariul in cartea de munca si cat primeati net?
Multumesc pentru sprijin.

Banii ii primeam pe card, nu semnam nici un stat de plata, iar pe copia de la statul de plata depus ca proba la dosar diferenta dintre ce incasam real PE CARD si ce era pe cartea de munca era trecuta la "alte venituri" . Noi aveam o grila interna de calcul al salariilor dar nu era anexata la CIM. La alti colegi aceasta diferenta era trecuta la "PREME". si in fiecare luna sumele erau diferite .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca-salariu ion_ceci ion_ceci Buna ziua Sunt asistenta medicala intr-un spital din Bucuresti si am urmatoarea problema: Am cerut copie la serviciul personal dupa cartea de munca unde ... (vezi toată discuția)
Ajutoooooooor - stat de plata adriant adriant Buna ziua, lucrez de 8 luni la o firma si nu am semnat niciodata stat de plata si nu am primit nici un fluturas de salariu. Este legal acest lucru? Daca in ... (vezi toată discuția)
State de plata - fluturasi salariu Silviu.ps Silviu.ps Buna, Care ar fi reglementarile in vigoare referitare la semnarea statelor de plata de catre angajat si distribuirea fluturasilor de salariu de catre ... (vezi toată discuția)