avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... servitute lumina si aerisire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

servitute lumina si aerisire

Un vecin are peretele casei exact pe limita proprietatii si in acest perete si-a deschis o fereastra de baie pe care o tine tot timpul deschisa . Precizez ca intre peretele casei lui situat pe limita de proprietate si casa mea sunt doar 3 metri si in curtea mea exista tot timpul un miros greu. Cum il pot obliga sa isi faca aerisire conforma care sa nu corespunda cu spatiul curtii mele si sa inchida acest geam si care sunt legile care imi dau acest drept?
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 21:52, 8 Iunie 2010
In cazul dvs. va puteti adresa serviciului disciplina in constructii din cadrul primariei.
Dupa primirea raspunsului, in sit in care va nemultumeste va puteti adresa judecatoriei din localitatea dvs. Vecinul nu are voie sa aiba deschideri de vedere la o distanta de minim 2 metri fata de limta de proprietate. Intrucat acesta are casa construita pe limita de proprietate fereastra este construita nelegal. Se poate ajunge la un compromis daca acesta ar monta un ventilator si geamul ar fi matuit (alb) sa nu poate avea vedere catre proprietatea dvs.
Daca fereastra are o vechime de peste 30 ani vecinul poate obtine un dr. de servitute de vedere printr-o hotarare judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute shapy shapy #-oproblema este urmatoarea.In 1980 bunicul meu a construit o casa iar intr-unul din peretii acesteia aflati la limita fondului vecin a practicat o fereastra ... (vezi toată discuția)
Fereastra lumina si aerisire pe calcan (ce fel de?) dcgdcgdcg dcgdcgdcg Salutare tuturor, Doresc sa-mi deschid un gol de fereastra pe calcan la o baie care nu are fereastra la etajul casei mele. Golul de fereastra nu poate fi ... (vezi toată discuția)
Geam spre curtea vecinului Dic84 Dic84 Buna ziua, Am si eu o mica situatie in care va cer sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez. 1)Am cumparat un imobil in ilfov care are geam normal, de dimensiuni ... (vezi toată discuția)