Am inteles ca nu imi pot majora capitalul social prin reevaluarea terenului detinut, iar in rezerve exista o suma infima.Va intreb daca la o societate pe actiuni imi pot majora capitalul social prin aportul asociatului unic care detine peste 70% din actiunile firmei si daca da care este procedura legala?
M-AI EXISTA SI ALTA MODALITATE DE MAJORARE A CAPITALULUI SOCIAL LA O S.A?
Va multumesc.
banuiesc ca nu doriti majorarea capitalului social la SA cu aportul initial al asociatului unic (care oricum nu e unic de vreme ce detine 70%).
Procedura e urmatoarea:
- convocarea AGEA de majorare a capitalului social cu ..... actiuni cu acordarea dreptului de preferinta actionarilor
- se tine AGEA, se aproba majorarea si se acorda termen de 1 luna pentru exercitarea dreptului de preferinta al actionarilor la cumpararea actiunilor
- in aceasta perioada se poate ca actionarul majoritar sa cumpere el toate actiunile astfel incat partea sa creste cu nr. actiunilor noi
- noua convocare AGEA pt aprobarea majorarii capitalului social cu x actiuni subscrise si eventual anularea celor ramase si aprobarea actului aditional la actul constitutiv conform majorarii de capital social
- AGEA aproba si se inregistreaza la registrul comertului
Se mai poate face majorare de capital social si prin subscriptie publica, adica oferiti un nr. de actiuni spre subscriere publicului