avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... iesire din tara minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

iesire din tara minori

Buna seara!
La iesirea din tara a doua minore de 16 si 17 ani,am inteles ca ar fi bine sa existe si copia legalizata dupa hotararea judecatoreasca de divort. Fiind doua minore, e nevoie de 2 copii legalizate sau e suficienta una singura pentru amandoua?Mentionez ca vor pleca impreuna.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 17:29, 9 Iunie 2010
Una singura pt amandoua, de altfel vi se solicita originalul ( adica hotararea jud. def. si irevoc. legalizata de judecatorie) care nu se retine de catre ofiterii de frontiera. E bine sa aveti si o copie xerox.

Intelegem ca sunteti parintele care are custodia.
in hotarare trebuie sa scrie si cui sunt incredintate, nu va trebuie doua exemplare, ca sunt amandoua trecute in hotarare.
pleaca cu parintele caruia i-au fost incredintate ?
Minorele pleaca intr-un grup organizat de la scoala.Cum procedez in acest caz?
Multumesc.
Interesant ca nu v-au anuntat organizatorii cum sa procedati.
In acest caz trebuie sa imputerniciti pe unul dintre insotitorii majori ( de ex. un profesor) prin procura notariala.

Intrebati organizatorii pe cine trebuie sa imputerniciti, veti avea nevoie de datele persoanei respective.
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2010
Ana-Maria Dutescu, Avocat
Am facut o imputernicire notariala, pentru profesorul insotitor, una pentru amandoua minorele, notarul mi-a spus ca una ajunge.Aici pe forumul de discutii am vazut ca cineva a mai postat un subiect asemanator si i s-a raspuns ca pe langa imputernicire si pasaport e nevoie si de copia legalizata a hotararii judecatoresti.
Doresc o lamurire sa stiu ce sa fac maine pentru ca vineri e plecarea si nu as dori sa se incurce lucrurile la aeroport.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Declaratie notariala tata pt vacanta copil in canada ramonel80 ramonel80 Buna ziua! Am un copil de 11 ani, care imi e incredintat spre crestere si educare prin decizie judecatoreasca definitiva si irevocabila (nu am fost ... (vezi toată discuția)
Plecare in strainatate. alexno3 alexno3 Buna ziua, am si eu o problema. Am 17 ani si peste 3 saptamani urmeaza sa merg in Germania.Chestia e ca o sa fiu nevoit sa merg cu avionul singur, deoarece ... (vezi toată discuția)
Procura iesire din tara minor knight_ess knight_ess Am urmatoarea situatie: minor in varsta de 17 ani, incredintat mamei in sentinta de divort in 1998, cu mentiunea ca aceasta are obligatia de a permite tatalui ... (vezi toată discuția)