Buna seara!
La iesirea din tara a doua minore de 16 si 17 ani,am inteles ca ar fi bine sa existe si copia legalizata dupa hotararea judecatoreasca de divort. Fiind doua minore, e nevoie de 2 copii legalizate sau e suficienta una singura pentru amandoua?Mentionez ca vor pleca impreuna.
Multumesc.
Una singura pt amandoua, de altfel vi se solicita originalul ( adica hotararea jud. def. si irevoc. legalizata de judecatorie) care nu se retine de catre ofiterii de frontiera. E bine sa aveti si o copie xerox.
in hotarare trebuie sa scrie si cui sunt incredintate, nu va trebuie doua exemplare, ca sunt amandoua trecute in hotarare.
pleaca cu parintele caruia i-au fost incredintate ?
Interesant ca nu v-au anuntat organizatorii cum sa procedati.
In acest caz trebuie sa imputerniciti pe unul dintre insotitorii majori ( de ex. un profesor) prin procura notariala.
Intrebati organizatorii pe cine trebuie sa imputerniciti, veti avea nevoie de datele persoanei respective.
Am facut o imputernicire notariala, pentru profesorul insotitor, una pentru amandoua minorele, notarul mi-a spus ca una ajunge.Aici pe forumul de discutii am vazut ca cineva a mai postat un subiect asemanator si i s-a raspuns ca pe langa imputernicire si pasaport e nevoie si de copia legalizata a hotararii judecatoresti.
Doresc o lamurire sa stiu ce sa fac maine pentru ca vineri e plecarea si nu as dori sa se incurce lucrurile la aeroport.
Multumesc.