Dak ma poate ajuta cineva cu un sfat, am avut primul termen in calitate de parata in procesul de divort unde in necunostiinta de cauza am aceptat cererea de reconventionare. Mentionez ca nu sunt de acord cu desfacrea casatoriei din culpa comuna si fara motivare cum a cerut sotul meu deoarece acesta are culpa exclusiva comitand adulter. avem impreuna un copil de 7 luni, vreau sa ma impac cu sotul meu si nu vreau sa-i acord divortul sigura fiind ca el se va intoarce la noi si va renunta la ambitiile actuale. ce pot face?
Ce sa intelegem prin "am acceptat cererea de reconventionare"? Ati formulat cerere reconventionala? In aceasta puteati sa cereti desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotului.
Aveti dreptul sa nu fiti de acord cu divortul
si va puteti impaca pe parcursul procesului
cu sotul.
Conform art. 38 C.fam, instanţa judecătorească nu poate desface căsătoria prin divorţ decât atunci când, datorită unor motive temeinice, raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort
mihali
Buna ziua,
Revin cu rugamintea de a ma sfatui cum sa procedez in situatia urmatoare:
1. In cazul in care sotul meu nu doreste sa fie implicat in ... (vezi toată discuția)
Vreau un sfat
thea12
Sotul meu a intentat divort urmand ca peste 3 zile sa avem infatisarea.
Afacut o precizare de actiune de divort cu copil minor prin care solicita instantei de ... (vezi toată discuția)