avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Tinere contabilitate S.R.L.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Tinere contabilitate S.R.L.

Suntem doi asociati cu parti egale intr-un s.r.l.Este legal si corect ca sotia unuia dintre asociati sa tina contabilitatea?Mentionez ca doamna in cauza nu are decat studii medii.
Cu stima !
Ionel D.

Cel mai recent răspuns: maria3000 , utilizator 13:03, 30 Mai 2007
daca are studii economice poate fi angajata contabila, altfel nu. fara studii studii de specialitate si experienta e riscant... consider ca mai bine platesti un contabil si dormi linistit, nu stai tot cu frica ca poate vine un control si gaseste nereguli ... e prea scump platita fiecare greseala ... daca nu angajeaza contabil, cel care este numi administrator poarta intreaga responsabilitate :D
Multumesc pentru raspuns! Totusi nu m-am lamurit daca sotia unuia dintre asociati poate tine contabilitatea unui s.r.l, fara a aparea indoieli privind sinceritatea si corectitudinea in documente , ca sa zic asa , fata de celalat asociat.Legea nu restrictioneaza acest lucru?
Multumesc !
IDU:D
cifra de afaceri sa fie sub 2.000.000euro la cursul bnr ar fi singura restrictie, daca exista incredere (sinceritate) referitor la operatiunile ce vor fi ... si atunci totul este ok
Buna ziua tuturor!!!!
Va rog frumos sa ma lamuriti intr-o problema deoarece doresc sa fiu in regula:
- Stiam ca in cazul in care ai studii medii (liceu franceza) si o scoala de conta primara, poti tine conta unui srl daca C.A. este sub 50 000 euro. Acum am vazut la dv. ca de fapt este sub 2 000 000 euro. Va rog frumos sa imi confirmati daca am inteles bine ca intervenit aceasta schimbare ptr. ca la adm. fin. unei cunostinte de a mea nu i-a primit bilantul la momentul respectiv deoarece depasea 50 000 euro( asa mi-a spus cunostinta respectiva).
Mentionez ca am doar liceul si aceste cursuri de conta primara.
Va multumesc mult pentru ajutor si intelegere!

P.S.- unde pot gasi informatii in acest sens in afara celui expus pe net si care spune de 50 000 euro?
Cu tot respectul datorat,
M.F.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat fara bac vvvv vvvv Buna ziua. Recent am infiintat o firma care se ocupa de administrare imobile, cu doi asociati. Problema este ca celalat asociat, nu are examenul de bac laut ... (vezi toată discuția)
Cenzor asoc. proprietari tomasso tomasso Ce conditii trebuie sa indeplineasca cenzorul din afara asoc. de propriet pentru a putea exercita functia[baza legala] si sub ce forma poate fi angajat ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma servicii contabilitate odilia odilia Pot infiinta o firma de servicii de contabilitate (caen 7412) daca sint doar economist? Nu audit, nu evaluare, nu alte minuni care sa necesite calitatea de ... (vezi toată discuția)