Am sa incep prin a va multumi anticipat pentru "sfaturile" pe care sincer imi doresc se le obtin de la dvs.
Anul trecut (2009) in luna iulie a avut loc o tranzactie la care eu am participat ( dar nu ca vanzator direct).Ca sa detaliez..un prieten de al meu m a rugat sa il ajut sa merg cu el si sa ii aduc "materialul" pe care il ascunsesm la un etaj superior , el asteptand cu individul la parter.Le am adus i le am dat prietenului , deci nu cumparatorul,iar banii i a primit tot el,asta fiind relatarea pe scurt.Acum o sapt adica dupa un an imi vine acasa o citatie pentru prezentare la tribul ca INVINUIT in dosar penal,trafic de droguri de risc.Am inteles de la acel prieten al meu ca respectivul de atunci a avut o camera de filmat.Tin sa precizez ca nu era vorba despre o cantitate mare (aprx 10-15 grame hasis) iar eu nici nu le am dat nici nu am primit bani.Ce e de facut ? (avand in vedere ca procesul este in 2 zile ,sau ce o fi) Sau ce santiuni pot sa primesc ? #-o
Multumiri anticipate !
fapta comisa nu este o bagatela! luati legatura cu un avocat care va poate ajuta si indruma. multe lucruri depind de atitudinea dv si profesionalismul celui care va reprezinta.
Chiar daca erati minor la data comiterii faptei , indepliniti conditiile legale ale raspunderii penale , potrivit art 99 CP .
Tinand cont ca sunteti citat in calitate de invinuit , inseamna ca nu s-a sesizat instanta si deocamdata DIICOT-ul efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute la art 2 ,al 1 din L 143/2000 , precum si documentarea intregii activitati infractionale .Pedeapsa pt aceasta infractiune este intre 3 si 15 ani inchisoare .
Chiar daca intre timp ati devenit major , cauza se va judeca dupa procedura prevazuta pentru minori( art. 483 alin 1 , i 2 si 3).Pe langa aceasta , sedinta de judecata va fi una nepublica.