avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prins cu 0.3 de marijuana.ajutor!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prins cu 0.3 de marijuana.ajutor!

am un prieten care a fost prins de2 ori cu 0.3 de marjuana. prima data a fost acum aprox 4 luni si a 2 aoara acum o luna. prima data a fost dus la politie sa dea declaratie,dar nu a primit nici o citatie acasa.dar a 2 a oara aprimit o ciatie, sase prezinte la diicot, si a inteles de la avocata lui ca dosarul este in cercetare. el afost prin in buc,ambele dati de politisti sub acoperire,prima data a spus ca luase din vama sub efectul alcoolului, si a doua oara tot de acolo doar ca dintr'un spice, doar ca vanzatorul nu i'a dat nimic legal. as vrea sastiu cam ce o sa se intample.multumesc mult
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:53, 15 Octombrie 2010
Sa mearga si sa declare la parchet.Daca are si avocat, in mod normal, ar trebui sa il sfatuiasca bine.
Daca a cumparat dintr-un spice si se va dovedi acest lucru ar putea sa devina martor.
Procurorii vor sa ii traga la raspundere penala pe cei ce fac trafic sub forma vanzarii...

avocat Claudiu Lascoschi
dar cum se poate dovedi,ptr ca a trecut ceva timp..si spice'ul era din vama veche..
Legea nr .143 din iunie, 2000

Art. 15 Nu se pedepseste persoana care, mai inainte de a fi inceputa urmarirea penala, denunta autoritatilor competente participarea sa la o asociatie sau intelegere in vederea comiterii uneia dintre infractiunile prevazute la art. 2 - 10, permitand astfel identificarea si tragerea la raspundere penala a celorlalti participanti.
Art. 16 Persoana care a comis una dintre infractiunile prevazute la art. 2 - 10, iar in timpul urmaririi penale denunta si faciliteaza identificarea si tragerea la raspundere penala a altor persoane care au savarsit infractiuni legate de droguri beneficiaza de reducerea la jumatate a limitelor pedepsei prevazute de lege.
rvcsandra a scris:

dar cum se poate dovedi,ptr ca a trecut ceva timp..si spice'ul era din vama veche..

Procurorii se descurca in felul lor in astfel de situatii.Nu va faceti griji pentru ei.
Important este sa nu ii puna pe piste gresite...pentru ca se pot supara...

avocat Claudiu Lascoschi
dar daca nu are pe cine sa denunte? adik nu se face problema de inchisoare ,nu? decat ptr cei prinsi cu mai mult am inteles.

Alte discuții în legătură

Acuzatie falsa pentru furt lavi_creata lavi_creata m-am trezit cu politia la usa ca as fi spart masina fostului meu prieten intr-o parcare al unui centru comercial...eu in ziua respectiva fusesem acasa cu ... (vezi toată discuția)
Amenda administrativa handsu handsu In cazul retragerii plangerii penale a partii vatamate invinuitul ( in aceasta calitate pana la retragerea plangerii) poate fi amendat adminidtrativ de catre ... (vezi toată discuția)
Furt calificat - oglinzi auto simply_me simply_me Buna ziua. Am fost prins in flagrant de catre politie furand oglinzi auto impreuna cu un amic. Eu eram cel care statea de 6 iar el l-e lua de pe masina. Am ... (vezi toată discuția)