- in 2008 am reusit sa ma angajez prima oara cu carte de munca pe domeniul meu de activitate. eu am absolvit facultatea in 2007. pana in august 2009 toate bune si frumoase, multe promisiuni din partea patronilor, eu munceam si cate 14-16 ore si nu stiam altceva decat servici si somn de maxim 5 ore. In toamna am avut niste probleme personale care m-au afectat si nu am mai putut sa accept abuzurile de la servici si am ripostat. Pe de o parte am reusit sa i fac sa-mi respecte programul de lucru de 8 ore dar au inceput sa ma hartuiasca cu diverse lucruri: amenintari, marginalizare (restrictionarea accesului la documente care imi foloseau sa-mi fac treaba); m-au denigrat pe la spate! cu toate acestea sunt inca aici si in iunie 2010 pentru ca nu am unde sa ma duc in aceasta perioada de criza si e singurul meu venit financiar. in urma muncii exagerate "am reusit" sa ma si imbolnavesc. Au aflat ca am fost la avocat dar adevarul ca eu doar intentionam sa merg dar nu am infirmat zvonul ceea ce am vazut ca a avut ca efect incetarea unor hartuiri si sunt lasata sa-mi fac treaba dar inca sunt calomniata. mi se confirma tot mai mult ca prin august risc sa fiu trimisa in somaj. mai precizez ca la angajare au facut o conventie cu ITM si au beneficiat timp de un an de o indemnizatie cu obligativitatea sa nu ma dea afara timp de 3 ani care se implinesc in martie 2011. in discutiile contradictorii avute in incercarea mea sa-mi apar drepturile apeland la legislatia munci chiar mi-a spus ca prefera sa plateasca penalizarile pt desfacerea CM mai repede de 3 ani decat sa i intarat si pe colegii mei sa citeasca codul muncii! E foarte greu sa lucrez in aceasta tensiune creata dar mi-ar fi mai greu sa raman fara servici. as fi vrut sa apelez la mediere dar am inteles ca in ceea ce priveste relatiile de munca nu se poate apela la asta! Stiu ca in alte parti se procedeaza poate si mai rau ca aici dar nu consider asta un motiv ca eu sa tac si sa inghit ce accepta majoritatea din lipsa de curaj! Cat m-ar putea costa onorariul avocatului?
- Va multumesc mult!
In functie si de complexitatea cazului, in medie cam 1500 ron cu posibilitatea in cazul in care ajungeti la tribunal si se admite actiunea dvs, va recuperati "investitia" de la angajator.
Succes.