avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1418 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA ajutor
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

ajutor

as dori sa-mi spuneti daca in registrul de incasari si plati ,platile si incasarile se trec cu tva tinind cont de faptul ca sunt platitor de tva.cum imi calculez la sfirsitul anului venitul brut si venitul net folosindu-ma numai de acest registru.in acest registru se trece si valoarea de nir?
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 21:50, 9 Iunie 2010
in registrul de incasari si plati se vor trece sumele fara tva, iar pentru taxa deductibila, respectiv colectata se va folosi jurnalul de vanzari si cumparari.

venit net = venit brut - cheltuieli deductibile

se iau in considerare venituirile si cheltuielile efectiv realizate sau efectuate in anul fiscal respectiv.

de ex. daca primiti factura pe marfa in15 dec 2010, iar plata o efectuati in 2011, cheltuiala este aferenta anului 2011.
care sunt cheltuielile deductibile?
cele efectuate in scopul realizarii veniturilor.

studiati cu atentie art. 48 si normele metodologice de aplicare ale codului fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neclaritati in calcularea venitului net ismi3ismi ismi3ismi A.\"52. Venitul net sau pierderea fiscală se calculează astfel: din totalul sumelor încasate, evidenţiate în col. 5, respectiv 6, din Registrul-jurnal de ... (vezi toată discuția)
Declaratii valentina370 valentina370 Buna ziua detin o intreprindere individuala platitoare de tva pe care functioneaza de curand un magazin alimentar am depus la infiintare, acum 2 luni, ... (vezi toată discuția)
Documente contabile pe care trebuie sa le intocmeasca un pfa melcsy melcsy grupa CAEN 107, si 1071, 1072 fabricarea prajiturilor. va multumesc din suflet pentru raspuns (vezi toată discuția)