avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declaratii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declaratii

Buna ziua
detin o intreprindere individuala platitoare de tva pe care functioneaza de curand un magazin alimentar

am depus la infiintare, acum 2 luni, declaratia cu venitul estimat pana la finele anului 2010.

vroiam sa ma lamuriti, ce declaratie trebuie sa depun ca sa declar venitul realizat efectiv in cele 2 luni din 2010, si pe baza a ce registre calculez venitul respectiv - registrul jurnal de incasari si plati, jurnalul de cumparari, jurnalul de vanzari ? nota de intrare-receptie? #-o

ce alte declaratii mai trebuie depuse acum in 2011? cred ca cea de TVA, dar de unde iau TVA-ul. din ce registru?:((

am inteles ca mai trebuie depusa la Fisc o declaratie cu ce adaos comercial practic

multumesc anticipat tuturor !
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
valentina370, utilizator
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 15:15, 21 Ianuarie 2011
Trebuie sa depuneti declaratia 200, cu termen de depunere 15 mai 2011, pentru anul 2010. Venitul impozabil se calculeaza pe baza Registrului jurnal de încasări şi plăţi. Aici, se înscriu, în ordine cronologică, toate veniturile şi cheltuielile, dintr-un an. Venitul net din activităţi independente se determină ca diferenţă între venitul brut şi cheltuielile aferente realizării de venituri, deductibile, pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă, cu excepţia situatiei in care se aplica normele de venit precum si a veniturilor din drepturi de proprietate intelectuala. Atentie ca sunt si cheltuieli nededeductibile si cheltuieli deductibile limitat.
La venitul impozabil rezultat se aplică o cotă de impozitare unică de 16%, obţinându-se astfel suma impozitului de plată datorat statului.
Declaratia de TVA se completeaza pe baza datelor din jurnalul de vanzari si jurnalul de cumparari si se depune trimestrial pana la data de 25 a lunii urmatoare, deci pt. trim IV 2010, pana la data de 25.01.2011.
Nu este usor si va recomand sa consultati un contabil ca sa nu gresiti.
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
ISA20CTA, utilizator
daca a-ti consulta un contabil cu experienta v-ar furniza toate informatiile de care aveti nevoie..:D
Ca si platitor de TVa aveti de facut decl.300 si sa faceti jurnalul de cumparari si Jurnalul de vinzari...note de recetie..
Avind un amgazin alimentar ,banuiesc ca aveti si casa de marcat..etc..
va sfatuiesc sa cautati urgent un contabil..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor oprea_rodica68 oprea_rodica68 as dori sa-mi spuneti daca in registrul de incasari si plati ,platile si incasarile se trec cu tva tinind cont de faptul ca sunt platitor de tva.cum imi ... (vezi toată discuția)
Am depus declaratia 302 dar era gresita Juliae02 Juliae02 1.Am depus declaratia 302 (privind TVA) iar a doua zi am observat ca uitasem ceva..ca urmare era gresit. In acelasi timp am pus si declaratia 394..ca uramare ... (vezi toată discuția)
Completare registre pfa DanaDeni DanaDeni Buna ziua. In anul 2010 am infiintat un PFA in sistem real platitor de TVA. Dupa un an, am trecut la PFA neplatitor de TVA. Initial mi s-a spus ca nu mai am ... (vezi toată discuția)