avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce implica schimbarea numelui dupa a2a casatorie?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce implica schimbarea numelui dupa a2a casatorie?

Sunt divortata cu un minor ramas in grija mea cu hotarare judecatoreasca irevocabila,si recasatorita.In afara de cartea de identitate ce alte acte se schimba?De exemplu am un apartament proprietate personala dar pe numele din casatoria anterioara,se schimba ceva in acte?
Sau daca dorim sa calatorim impreuna cu copilul in afara tarii,se modifica ceva ?pot pleca cu el doar cu hotararea judecatoreasca irevocabila?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mihaiela Dragomir , Avocat 14:07, 9 Iunie 2010
lasati o copie dupa CI si certificatul de casatorie, la asociatie pt a opera schimbarea de nume,la serviciu,la banci daca aveti credite etc...
daca aveti pasaport ,permis de conducere trebuie schimbate obligatoriu in termen
pt a iesi din tara cu minorul sa aveti la dumneavoastra hot .jud ,cartea de identitate si certificatul de casatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea paternitatii restrictioneaza dreptul de a calatori in strainatate? WhiteRose1 WhiteRose1 Buna ziua. As dori sa stiu cum se procedeaza in cazul in care voi avea un copil in afara casatoriei si doresc sa preia numele meu de familie, de comun acord cu ... (vezi toată discuția)
Plecarea peste granite fara acordul meu. dan_leu35 dan_leu35 Buna seara!daca copilul a fost incredintat catre mama prin hotarire judecatoreasca si mie m-i sa incuvintat un program de vizitarea copilului meu de 2 ori pe ... (vezi toată discuția)
Scoatere din tara minor daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna ziua ,as avea o intrebare : sunt divortata din 2010 si am o fetita de 7 ani si jumatate ; la divort fetita mi-a fost incredintata prin hotarare ... (vezi toată discuția)