avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume

I
Ultima modificare: Luni, 21 Iunie 2010
aly_ioana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 14:57, 9 Iunie 2010
pentru a depune actele in vederea incheierii unei noi casatorii trebuie ca acestea sa fie in concordanta cu dispozitiile inscrise in hotarirea de divort anterioara. dv. aveati obligatia sa va conformati acesteia neconditionat si imediat.
intai trebuie sa va schimbati numele conform hot. jud. si apoi sa va recasatoriti, trebuia sa va schimbati numele in termen de 10 zile de ramanerea definitiva si irev ocabila a hot jud .
Trebuie sa va schimbati buletinul, sa luati numele conform hotararii jud.
Apoi va casatoriti si veti schimba iar buletinul:)

Altfel nu va casatoreste nimeni, ca nu aveti actele in regula.

Trebuie sa va schimbati actul de identitate, respectiv sa reveniti la numele purtat inaintea incheierii casatoriei.
La depunerea actelor pentru incheierea casatoriei se depune obligatoriu si sentinta prin care s-a dispus desfacerea casatoriei anterioare.
Av. Mihai Vaduva
As putea pati ceva daca nu mi-am schimbat numele pana acum?multumesc pentru raspunsuri,cu siguranta ca in saptamana urmatoare il voi schimba.

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui dupa divort Remyality Remyality Buna ziua. Am o problema mai delicata, referitor la schimbarea numelui. In primavara anului trecut, m-am casatorit si ne-am schimbat numele si, implicit, ... (vezi toată discuția)
Revenirea la numele anterior casatoriei, nume pastrat de la o casatorie anterioara! Meea_M Meea_M Buna ziua, \\"Legea spune Art. 383 Numele de familie după căsătorie (1) La desfacerea căsătoriei prin divorţ, soţii pot conveni să păstreze numele ... (vezi toată discuția)
Urgent, urgent,urgent dupa divort, poate sa-si pastreze fosta sotie numele sotului chiar daca acesta este casatorit cu altcineva???? flori2 flori2 Fosta sotie a sotului meu nu a revenit la numele avut anterior casatoriei dupa pronuntarea divortului chiar daca acest lucru este mentionat in hotarirea ... (vezi toată discuția)