avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbarea numelui dupa divort
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbarea numelui dupa divort

Buna ziua. Am o problema mai delicata, referitor la schimbarea numelui. In primavara anului trecut, m-am casatorit si ne-am schimbat numele si, implicit, buletinele, atat eu, cat si sotul meu. La sfarsitul anului, am divortat si am convenit sa revenim la numele anterior casniciei.Cum sentinta de divort a intarziat mai multe, luni, niciunul nu ne-am schimbat buletinele la numele anterioare. Intre-timp, ne-am impacat si vrem sa ne casatorim si sa reluam numele din timpul casatoriei. Exista vreo parghie prin care nu mai trebuie sa schimbam buletinele de doua ori(inca avem buletinele de cand eram casatoriti, practic ar trebui sa revenim la numele „de fata”, dupa care sa schimbam din nou buletinele)? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 23:45, 11 Septembrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Daca s-a pronuntat deja divortul, s-a comunicat hotararea si ati ratat si termenul de atac (daca a fost un divort prin acord, nici nu aveti cale de atac), nu mai puteti face nimic, va schimbati buletinul ( numai dvs), va recasatoriti si vi-l schimbati inca o data
Nu exista nici o parghie. Oricum sotul dvs. nu trebuie sa-si schimbe buletinul, decat daca are termenul de valabilitate expirat sau daca la casatorie a trecut si dansul pe numele dvs. ori le-ati luat pe ambele reunite. E clar ca aveti sentinta ramasa definitiva, deci dupa cum va spunea si gi_jane2, nu mai aveti alta solutie decat dvs.va schimbati buletinul, va recasatoriti, dupa care tot dvs. va schimbati din nou buletinul pentru a ajunge la numele comun pe care il alegeti. Nu va puteti casatori cu un nume la care ati renuntat de buna voie. Atentie aveati 15 zile de la ramanerea definitiva a sentintei pentru a va schimba buletinul. Puteti primi amenda pentru ca nu ati solicitat acest lucru. Capul face, capul trage. Important e ca va iubiti. Daca va ajuta cu ceva nu sunteti singurii care au procedat la fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire la numele anterior inainte de recasatorie? slaura slaura Buna ziua, Datele problemei sunt urmatoarele: am depus cererea de divort in noiembrie 2010, decizia definitiva am primit-o in ianuarie 2012, urmeaza sa o ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui dupa divort cronista54 cronista54 Buna ziua, acum 17 ani am divortat si in hotararea de divort s-a stabilit ca trebuie sa revin la numele dinaintea casatoriei. Am ignorat acest lucru, am ... (vezi toată discuția)
Recuperare nume dupa divort adria2000 adria2000 Buna ziua , am divortat acum 2 ani si atunci am convenit cu sotul meu sa-mi reiau numele de fata. Buletinul nu l-am schimbat insa si as dori sa raman totusi ... (vezi toată discuția)