avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... poate scoate singur tatal copilul din tara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

poate scoate singur tatal copilul din tara?

Buna ziua
Am in familie urmatoarea situatie: au venit in tara din Canada sora mea, sotul si nepotul. Nepotul vrea sa ramana cateva luni la bunici in Romania. Poate sa vina ulterior cumnatul meu singur( deoarece sora mea nu mai are concediu) si sa plece cu el? E nevoie de procura de aici din Romania sau din Canada?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!!!!!
Cel mai recent răspuns: ron_ava , utilizator 21:50, 10 Iunie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
daca parintii au cetatenie romana, atunci parintele care ramane in Canada (in speta mama), trebuie sa dea o declaratie in fata notarului ca este de acord ca tatal sa scoata copilul din tara.
Unde la notar?in Canada sau Romania??? Ei se gandeau ca sora mea sa dea o declaratie acolo in canada ca sunt si cetateni canadieni??????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul parintelui calatorie cu minor andreeapopphilips andreeapopphilips Buna ziua, Eu sunt cetatean roman si sunt in Romania de 5 luni cu 3 copii canadieni (cu pasaport canadian) care au toti certificate de nastere romanesti ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire hlli hlli Renuntare la mostenire. Am o singura sora care traieste in Canada. Mama noastra a decedat de curand. Sora mea doreste sa renunte la mostenire. Nu avem ... (vezi toată discuția)
Procura unui minor feliciaiva feliciaiva Buna seara tuturor,as vrea sa stiu daca as da procura sorei fostului concubin(nu suntem casatoriti),cu care am o fiica de sase anisori pentru a veni in vacanta ... (vezi toată discuția)