avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... solutionarea unei spete in domeniul politic
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

solutionarea unei spete in domeniul politic

X este cetăţean român, obţinând cetăţenia română prin acordare la cerere, în anul 1998 cu A., persoană de cetăţenie română, dobândită prin naştere. Împreună au o fiică minoră J.X, a păstrat şi cetăţenia statului Morcoveria. Domiciliază în România, în oraşul Târgu Urât. Înainte de alegerile locale din anul 2000, X constată că nu a fost înscris în listele electorale, dar nu întreprinde nimic pentru a rezolva situaţia. X este membru al partidului PCM, care îl include pe lista sa de candidaţi pentru funcţia de consilier local. Totodată, X, avocat, este numit de Biroul Electoral de Circumscripţie preşedinte al secţiei de votare nr. 3 din oraş. Soţia lui X, judecător, este numită ca reprezentant al partidului PCN în cadrul aceleiaşi secţii de votare.

Întrebări şi cerinţe:
Sunteţi observator din partea presei/ONG în secţia de votare nr. 3. Ce aţi constata în raportul dvs. cu privire la respectarea legislaţiei electorale? Cărei autorităţi ar trebui să vă adresaţi?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:33, 10 Iunie 2010
Daca acesta este un subiect de examen,recomandarea mea este sa rezolvati problema prin studiu individual,care ar fi mai util devenirii dvs viitore decat raspunsul primit de la altii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta legea electorala ContSters69573 ContSters69573 X este cetăţean român, obţinând cetăţenia română prin acordare la cerere, în anul 1998. Este căsătorit cu A., persoană de cetăţenie română, ... (vezi toată discuția)
Legislatie electorala si informatii generale despre alegeri george-neagu george-neagu Pentru ca suntem in an electoral si intrebarile legate de alegeri (ale celor care ar dori sa candideze sau ale votantilor) sunt din ce in ce mai multe, am ... (vezi toată discuția)
Observator sectie de votare 17mariko 17mariko As dori sa stiu cum pot vota la alegerile locale din localitatea de domiciliu, avand in vedere ca aceasta difera de localitatea unde voi participa ca ... (vezi toată discuția)