avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Societatea unde sunt angajata este in litigiu cu un partener de afaceri, pe scurt ni se livreaza o marfa care este refuzata calitattiv, exista factura tur retur deci in contabilitatea firmei noastre datorie zero, dar partenerul ne da in judecata si ne obliga sa ridicam marfa si sa o platim.In acest sens exista proces pe rol, dar a si deschis procedura de executare silita pentru suma invocata.
Intrebarea noastra este: daca nu exista sentinta judecatoreasca definitiva , se poate face executare silita asupra bunurilor societatii? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 23:57, 9 Iunie 2010
pentru inceperea procedurii privind executarea silita a unui debitor este nevoie de o hotarare judecatoreasca, care dupa ce ramane definitiva si irevocabila, se investeste cu formula executorie, devenind astfel titlu executoriu in baza caruia se poate incepe executarea silita.
a lasat cumva societatea bilete la ordin sau cecuri pt plata facturilor?
nu au cum sa va execute silit daca va judecati si nu au o hot def si irevocabila;
undeva s-a inteles ceva gresit sau nu detineti dv toate datele;
e posibil sa va execute pt alte plati nu cele contestate.
multumesc ptr raspunsuri.Nu exista cec si nici bilet la ordin .Exista o comanda de executie a marfii , si pe care am refuzat-o din motive calitattive.In primul termen de judecata li s-a dat castig de cauza si apoi am facut recurs(care se judeca si in prezent) In baza acelei hotarari au infiintat executarea silita, ni s-a pus poprire pe conturi , iar acum executorul ne-a solicitat situatia mijloacelor fixe( presupun ca ptr a trece la executarea bunurilor).Mi se pare aberant in lipsa unei datorii certe si aunei hotarari definitive , sa fim executati silit.
Daca este o hotarare in materie comerciala ea este executorie chiar daca este in calea de atac. Formulati contestatie la executare daca mai sunteti in termen.
Am facut si contestatie la executare, dar executorul sustine ca , contestatia nu anuleaza executarea....si nu mai intelegem nimic...iar termenul de judecata la contestatia la executare este in septembrie,Mii de multumiri pentru ajutor

Alte discuții în legătură

Contr. de impr. in litigiu getuta getuta Au trecut 15 zile de cand s-a admis contestatia la executare , deci am o hatarare judecatoreasca defenitiva si irevocabila, in care scrie ca s-a anulat ... (vezi toată discuția)
Neplata factura, obligatie salariat de a o plati? darkone darkone Buna seara, Sotul meu este agent de vanzari,in noiembrie a dat marfa la o firma in val de 1400 lei si a luat bilet la ordin care a fost refuzat in banca,acum ... (vezi toată discuția)
Reluare executare silita ?! conelia anghel conelia anghel In 2012 am castigat un [b]proces pe litigii de munca[/b] atat la [b]fond (tribunal)[/b] cat si la [b]recurs (CAB)[/b] . In acelasi an 2102 [b], am executat ... (vezi toată discuția)